Ovo je poznati motiv iz bajke o Snežani i sedam patuljaka braće Grim, koji može poslužiti kao uvod u temu današnjeg posta, a to je da li nam je i koliko važno ono što vidimo u ogledalu i koliko je fenomen selfie fotografija uticao na našu percepciju i sliku, kako o nama, tako i o osobama iz našeg okruženja. Munjevita brzina kojom se selfie rasprostranio na društvenim mrežama je fenomen koji je obilježio kompjutersku socijalnu interakciju u poslednjih deset godina. Selfie je postao globalni hit i glavno obilježje svih društvenih mreža, bez obzira na naciju, vjeroispovjest, pol i godine osobe.

TOTAL LOOK

Osnovna namjena selfija je istaći najbolje crte lica ili tijela i prikazati osobu u najboljem svijetlu, što je skroz normalno. Međutim, ono što ide uz ovaj fenomen je i previše vremena ispred ogledala, što nije baš normalno. Postalo je najvažnije kako ćemo na slici izgledati i kakav imidž ćemo predstaviti, dok, čini mi se, ono bitnije stavljamo u stranu, a to je da našu ličnost čini više aspekata, i da smo mnogo više od onoga što vidimo u ogledalu. Lagala bih kada bih rekla da izgled nije važan, važan je, ali do određene mjere. Ogledalo može da nas prevari, jer nam ne pokazuje ono što je unutra. Ono što je, po mom mišljenju, najvažnije, jeste to da budemo zadovoljni sobom i onim što vidimo u ogledalu, ali i da ono što vidimo smatramo svojom konkurencijom, u smislu da konstantno radimo na sebi i tome da svakim danom budemo sve bolji, kako bismo sjutra bili još zadovoljniji svojim odrazom. Činjenica je da postojimo, pa i da se jasno vidimo u ogledalu. Činjenica je da smo unikatni. Da to što mi imamo nemaju drugi: naš karakter! A kako mi vidimo sebe, tako će nas vidjeti i drugi. Zato, budite ono što jeste, a ego gradite tek toliko da vam ne smeta!

IZDVOJENI KOMADI

Kada govorimo o stylingu za ovaj post, on donosi ključnu stvar koju biste trebale imati u svom ormaru, a to duga haljina. Duge haljine sa cvjetnim dezenom su toliko cool i opuštene da su odavno postale pravi hit. Ove haljine su lagane, lepršave, i kao da vas grle i plešu oko vas, a dobra strana je i to to ste u tren oka u potpunosti obučene, a da se ne morate baviti komplikovanim kombinacijama. Ovakvu haljinu kombinujem sa sportish modelom bunde, koja ima kapuljaču, ali i takozvanim derby cipelama na platformu, sličnim popularnim „stelicama“. Stajling ne bih mogla zamisliti bez ukrasa za kosu, a da bih blistala u svakoj prilici, je moj apsolutno omiljeni My Dream Atelier, tačnije moje Milica i Sanja, koje dizajniraju i ručno rade ovaj nakit. Za ovu priliku, tu je traka za kosu u kontrastnim bojama u odnosu na stajling, pa ovom prilikom donosim detalje sa dominantno ljubičastom i zelenom bojom. Ovaj detalj savršen je za sve žene koje odišu samopouzdanjem i željom da budu u centru pažnje, inspirisane osjećajem da se nalaze na crvenom tepihu, uz uzbuđenje koje stvaraju fotografi i gužva. Uz sve to, tu su Miu Miu sunčane naočare u obliku srca, fantastični novi model. Miu Miu su definitivno načare koje mi najbolje pristaju, pa su upravo one najbrojnije u mojoj kolekciji. Na kraju, tu je i ruksak, nezaobilazni aksesoar poslenjih nekoliko sezona. Ono što je krarakteristično za ovu sezonu je to da sada preovladavaju ruksaci manjih veličina, a ovaj je upravo takav.

DETALJI

SLIČNI KOMADI

Veliku zahvalnost za učešće u realizaciji ovog posta želim iskazati sjajnim ženama iz Style Studia, i posebno Tamari, koja se pobrinula za moj make – up u ovom postu (IG: studio_style_pg). U Style-u od ponedjeljka počinje obuka za šminkere, a u toku je i upis kandidata za februarsku grupu tromjesečnog kursa za kozmetičare. Tu je i fantastični tim Vlado Beauty Bar-a i Selman (Porto Montenegro Tivat i The Capital Plaza Podgorica), koji je zadužen za brigu o mojoj kosi (IG: vladobeautybar). U Vlado Beauty Bar-u trenutno su aktuelni Refresh, Retreat i Renew paketi, po promotivnim cijenama, koje možete iskoristiti do 15. februara.