Ova nadogradnja zadobila je simpatije dama širom svijeta. Metoda koja je veoma brza i laka, postala je omiljena i među profesionalnim frizerima. Tape extension metoda sastoji se u tome što se pramenovi vaše kose nanose na silikonske trake, kod kojih se sa jedne strane nalazi ljepljiva traka. Jedan pramen sa silikonskom trakom se stavlja pri vrhu vaše kose, sa ljepljivim dijelom okreunutim ka gore, nakon čega se nanosi tanak sloj vaše kose i ponovo sloj silikonske trake. Po završetku, pegla za kosu služi za topljenje, odnosno učvršćivanje silikonske trake. Metoda tape – in extension, poznata je još pod nazivom sendvič metoda, jer sam postupak ima takav efekat. U zavisnosti od kvaliteta vaše kose i brzine njenog rasta, ova nadogradnja kose može da krasi Vaš izgled od 2-3 mjeseca na dalje, dok sama ljepljiva traka može da se obnavlja više puta.

Kako je trend tape – in ekstenzija aktuelan već neko vrijeme, visoko iskusni stručnjaci za produženje kose obučavaju, edukuju i promovišu Balmain ekstenzije u preko 50 zemalja širom svijeta. Prije više od 40 godina, Balmain Hair Couture postavio je misiju: da pronađe, odabere i izradi najbolju kosu za izradu ekstenzija na svijetu. Postoji razlog zašto je Balmain jedina kompanija na svijetu koja daje 12 mjeseci garancije za kvalitet 100% prirodnih ekstenzija. Balmain ekstenzije su inovativni način dodavanja volumena, boje, stvaranja teksture ili dodavanja dužine vašoj prirodnoj kosi. Postoji širok spektar Balmain ekstenzija za nadogradnju kose i kasnije održavanje istih uz Balmain Hair Couture proizvode. Balmain tape – in ekstenzije predstavljaju najkvalitetniju kosu na tržištu, presvučenu svilenim proteinima, koja ujedno zadržava mekoću i svježu boju.

Svaki rad sa ekstenzijama počinje konsultacijom sa jednim od stručnjaka iz ove oblasti. Zato su tu Danijel Arnaut“Sophie’s Beauty Line”, koji je ekskluzivni zastupnik Balmain-a za Crnu Goru, pa vam toplo preporučujemo da im prepustite brigu o vašoj kosi, uživate u ljepoti vaše nove kose i saznate zašto svjetske zvijezde biraju upravo Balmain i ovu metodu nadograđivanja kose. Uz ovaj tim, i vi možete imati kosu manekenki sa pariške modne scene.

Na ovom linku možete pogledati kako izgleda ova nadogradnja: https://www.instagram.com/p/BtyztMLAvx6/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=3j6ze5t6yqk3.