“Za lijep ten potreban je piling da bi odstranio mrtve ćelije kože”, prva je konstatacija kozmetologa Ivone! Sredstva za piling nije potrebno kupovati, njega možete napraviti i sami, i to sastojcima iz kuhinje! Sve što vam je potrebno je: svježi ananas i jedna supena kašika hidratantne kreme  za lice.  Izmrvite krišku ananasa sve dok ne dobijete otprilike jednaku količinu koliko imate hidratantne kreme. Pomiješajte sastojke i smjesu nanesite kružnim pokretima na lice! Masirajte smjesu kružnim pokretima od sredine lica prema vani! Ostavite da dodatno djeluje kao maska na licu 5-10 minuta, zatim isperite lice mlakom vodom. Vidjećete sjajne rezultate za vrlo kratak period korišćenja ovog pilinga!

“Uz lijepe mirise čovjek se lijepo osjeća, dodaje Ivona. Lijepim aromama za opuštanje, podizanje raspoloženja ,dezinfekciju, čišćenje služili su se i drevni Egipćani. Danas je i naučno dokazano da eterična ulja pozitivno djeluju na psihu. Arome ulaze disajnim putem u emocionalni centar mozga. Tu izazivaju opuštanje ili druge nadražaje zavisno od vrste i broja ulja koje se koriste! Najučinkovitije su aromaterapijske kupke ili masaže. Tako tijelo upija arome preko kože. Preko vezivnog tkiva i limfe direktno ulaze u krv, gdje se dodatno pojačava njihovo djelovanje. Eteričnim uljima se treba koristiti oprezno, jer mogu izazvati i negativne reakcije organizma, mučninu, a u najgorem slučaju i trovanje. Dakle, manje je više! To važi i za ulja u lampama. Dvije do četiri kapljice eteričnog ulja su sasvim dovoljne!

Evo za kraj još jedna aromaterapijska kupka za koju treba pomiješati par kapi eteričnog ulja (Ivona uvijek bira lavandu) sa uljem neutralnog mirisa (npr. baby ulje) i dodajte čašu mlijeka da bi se ulje lakše rastopilo u vodi. Zatim narednih 30-tak minuta pustite da vam mirisi pomognu da se osjećate bolje! Nećete se pokajati ako ovo probate!