Dentaid je jedan od svjetskih lidera u području oralne higijene. Kompanija je osnovana prije 40-ak godina (tačnije 1980.godine), sa ciljem da na svjetskom tržištu oralne higijene ponudi kvalitetna i naučno istražena rešenja, i to kroz razvoj novih proizvoda, ali i poboljšanje postojećih proizvoda na tržištu. Kako bi se ostvario taj cilj, Dentaid ima tim stručnjaka koji istražuje i radi u tehnološki naprednim uslovima. Središte ove kompanije nalazi se u tehnološkom parku u Barseloni, priznatoj lokaciji za visoko – tehnološke proizvode i hemijsku industriju.

Vitis whitening je linija za svakodnevnu oralnu higijenu sa efektom izbjeljivanja. Ova linija je vaš put do lijepih i bijelih zuba, uz proizvode koji štite zubnu gleđ, i to sa rezultatima vidljivim već nakon 10 dana upotrebe. Linija je namijenjena za izbjeljivanje zuba i uklanjanje mrlja od čaja, kafe i duvanskih proizvoda, kao i za održavanje rezultata profesionalnog čišćenja i izbjeljivanja zuba. Djeluje protiv nastanka mrlja: uklanja ih i štiti zube od pojave novih, a djeluje i kao prevencija pojavi kamenca i  karijesa. Polira i zaglađuje zubnu gleđ, pa je bez oštećivanja čini svjetlijom i sjajnijom. Dentaid Nanorepair tehnologija ispunjava nepravilnosti na zubnoj gleđi, čineći površinski sloj glađim i svjetlijim, dok istovremeno štite od dentalne preosjetljivosti.

Da bi se uklonile mrlje, potrebno je redovno čistiti i polirati površinu zuba i ukloniti kamenac, uz korišćenje Vitis Whitening paste za izbjeljivanje zuba i tečnost za ispiranje.

Linija za izbjeljivanje zuba, kao i ostali Dentaid Vitis proizvodi, dostupni su u svim “Meditas” apotekama.