U maloprodajnim objektima “Narodne knjige” u Podgorici (ulica Novaka Miloševa 12 – 069 341 669, TC Bazar – 067 281 821 i TC City Mall – 068 025 535) i Nikšiću (TC Laković – 069 341 608), možete naći najveći izbor svih izdavačkih kuća: Vulkan, Laguna, Dereta, Paideia, Geopoetika, Pčelica i mnogih drugih. U novom top 5 postu, kao i obično, donosimo vam pregled najčitanijih naslova “Narodne knjige” za maj:

1. dr Kenan Crnkić – “Nadživeti život”

Dugo očekivana hit knjiga „Nadživeti život“, je knjiga jednog od najistaknutijih motivacionih govornika i predavača na Balkanu, dr Kenana Crnkića, čije svakodnevne objave i motivacione sadržaje prati preko 300.000 osoba širom svijeta. „Nadživeti život“ vrhunac je Crnkićevog životnog načela život – sreća – uspjeh. Ova sjajna knjiga napisana je već sada autorovim prepoznatljivim stilom, koji odiše jednostavnošću, inspiracijom i lakoćom čitanja.
„Nadživeti život“ prepliće realne događaje iz života i alegorijske poučne priče iz davnina, dajući odgovore na vječita životna pitanja kao što su: kako se nositi sa problemima i iskušenjima, uvredama i ogovaranjima, izdajama i razočaranjima, prijateljima i neprijateljima, kako upravljati promjenama i donositi mudre odluke.

2. Steven King – “Autsajder”

Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš. Nakon ubistva dječaka u gradskom parku, pouzdani očevici jednodušno su ukazali na omiljenog trenera Lige petlića Terija Mejtlanda kao krivca. DNK dokazi i otisci prstiju samo su potvrdili da je ovaj ugledni porodični čovjek počinio strašan zločin. Užasnut brutalnim ubistvom i potresen činjenicom da je Mejtland trenirao i njegovog sina, detektiv Ralf Anderson naređuje da hapšenje osumnjičenog bude javni spektakl. Ali Mejtland ima alibi i drugi svjedoci potvrđuju da tog dana nije ni bio u gradu. Anderson i okružni tužilac pretresaju dokaze, a istraga se širi od Ohaja do Teksasa. Pojavljuju se užasavajući odgovori, koji dodatno komplikuju i ubrzavaju Kingovu ionako nepodnošljivo uzbudljivu priču. Teri Mejtland je po opštem mišljenju dobar momak, ali postoji činjenica neporeciva poput gravitacije: čovjek ne može istovremeno da bude na dva mjesta. Ili možda može?

3. Mirjana Bobić Mojsilović – “Dnevnik srpske domaćice”

“Dnevnik srpske domaćice”, roman Mirjane Bobić Mojsilović, koji je do sada doživio preko pedeset izdanja i preveden je na italijanski, francuski i slovenački jezik, predstavlja svojevrsnu kolektivnu autobiografiju nekoliko generacija: ovo je knjiga za naše roditelje, nas i našu djecu: romantično, duhovito i potresno svjedočenje glavne junakinje Anđelke o srećnom djetinjstvu u Titovoj Jugoslaviji, zbunjenoj mladosti osamdesetih, otkrivanju političkih strasti devedesetih i bolnom triježnjenju poslije bombardovanja.

4. Jelica Greganović – “Osmeh za svaki dan”

Zašto svoj život otkrivamo u tuđim pričama? U “Osmehu za svaki dan Jelica Greganović ispisuje sopstvene, one sasvim lične i porodične priče, otkriva nam male porodične tajne, i sve bi bilo gotovo idilično da ih spisateljka ne iskazuje i u prenosnom značenju. Dozom samoironije, pomalo burleskno, ona svojstvenim stilom otkriva da biti u svojoj priči u ulozi žene, majke i spisateljice i ne može biti drugo do “slatka” patnja… pa se sve češće pitamo jesmo li sebi kazna ili nagrada?“

5. Dž. P. Moninger – “Mapa koja vodi do tebe”

Mapa svijeta Heder Malgru je već iscrtana: poslije koledža će s drugaricama putovati po inostranstvu, u septembru će se vratiti kući, gdje je čeka sjajna karijera i odakle će poći u život u kome nije mnogo toga prepušteno slučaju. Međutim, to je sve važilo prije nego što je u vozu upoznala Džeka, pasioniranog pustolova koji će joj promijeniti pravac putovanja i života. Odbacivši Hederin brižljivo smišljen plan puta, njih dvoje prate dnevnik koji je Džekov djed vodio po Evropi poslije Drugog svetskog rata: Amsterdam, Berlin, Krakov, Prag, Pariz, mjesta koja će poslužiti da se prodube njihova osjećanja. Kako se približava septembar, Džek podstiče Heder da ostane s njim, da nastavi putovanje, da se preda romantičnom iskustvu. No Heder ipak želi da se Džek s njom vrati u Sjedinjene Države. Džek ima tajnu koja može sve promijeniti, a Hederin svijet samo što se nije uzdrmao do srži.