Glatka, elastična, hidrirana, svježa i mlada koža za samo nekoliko minuta! BioRePeelCl3 je novi hit u svijetu dermatologije i estetike, a pruža biostimulaciju, revitalizaciju i piling u jednom! Radi se o inovativnoj dvofaznoj tehnologiji, koja kombinuje biostimulirajuće, revitalizujuće i piling efekte, razvijenoj u Italiji od strane CMED Esthetics.

Bogata kompozicija sastojaka koji ga sačinjavaju razlikuje BioRePeelCl3 od konkurenata. Kombinacija aktivnih komponenti ovog preparata vam omogućava da se efikasno borite protiv starenja kože, efekata izloženosti ultraljubičastom zračenju i pigmentaciji, manifestacijama akni. Akcija se zasniva na blagom pilingu u kombinaciji sa snažnom proliferacijom kože i stimulacijom procesa biosinteze, koji pomažu obnovi strukture kože. Proizvod je pogodan i za mladu kožu u prisustvu akni u akutnoj fazi, komedonalnom obliku akni, mladim ili svježim ožiljcima i manjim borama.

Prednosti: bez ubrizgavanja, nema efekta smrzavanja, ne zahtijeva anesteziju, daje trenutni rezultat i djeluje multifunkcionalno. Osim toga, nema tragova postupka, kao ni amonijaka. Proizvod ne oksidira i ne tamni, pa je pogodan za sve uzraste, cijelo tijelo i za korišćenje tokom cijele godine, jer ne uzrokuje povećanu fotosenzitivnost. Može se koristiti u kombinaciji sa drugim postupcima, a namijenjen je revitalizaciji kože cijelog tijela, liječenju akni u akutnoj fazi, komedonalnih akni i post akni, liječenju proširenih pora i masne kože i liječenju melanoze i pigmentacije. Porizvod se može koristiti za lice i tijelo: BioRePeelCl3 za lice se primjenjuje svakih 7 – 12 dana, 4 do 6 puta, a BioRePeelCl3 za tijelo sep rimjenjuje svakih 10 – 15 dana, 4 do 6 puta.

Tretmane ovim fenomenalnim proizvodom možete zakazati već danas u estetic studiu “Aleksandra” u Budvi.