Ova dječija radost, datira od davnina, to je lajtmotiv čiji su korijeni u cvjetnom raju vile Les Rhumbes, u kojoj je gospodin Dior odrastao. Radost je sazrijevala  zajedno sa njim, kada je kao mladić  uživao u grozničavim noćima ludih zabava i balova visokog društva, dvadesetih godina prošlog vijeka. Uprkos tužnim, poslijeratnim godinama, uspio je tu radost da oživi 1947. godine revolucionarnom New Look kolekcijom. Novim modnim trendom vratio je životnu radost. Lepršavost suknji u obliku cvijeta, kao i Diorov prvi miris potvrdili su da postoji samo želja za životom i ničim drugim.

Žestok, intrigantan, veoma neobičan Dior stil, traje i danas, a Dior, u svakom pogled,  vatrometom boja, parfemima, bezbrojnim, sjajnim osmijesima, više nego ikada prije,  predstavlja radost življenja. Ova radost se vidi i u novoj verziji “JOY” mirisa. Kreiran od strane François Demachy, originalni Eau de Parfum Intense je mirisni proglas sreće. Poziv na život. Poziv na radost. Nova verzija Joy-a je mirisna, cvjetna eksplozija, vatromet svježine. “Želio sam da istaknem senzualnu notu mirisa i da je stavim u prvi plan”, rekao je sam Demachy.

JOY, miris koji zaustavlja vrijeme, miris je unutrašnje sreće i oda cvijeću u pravom smislu te riječi. Cvjetni buket, miks kremastih i drvenastih nota, kako kaže njen tvorac, François Demachy, predstavlja eksploziju radosti, koja za sobom ostavlja  mirisni trag duginih boja. U samom startu, sočnim citrusnim notama, JOY Eau de Parfum Intense, postavlja visoki standard. Ovim buketom dominira ruža, kraljica cvijeća, Grasse Centifolia Rose, sa svojim esencijalnim uljima. Moćan i mirisan, ravnopravno uz nju stoji jasmin (Sambac i Grandiflorum), još jedan od snažnih, prepoznatljivh mirisnih simbola Grasa. Novi JOY sadrži i Madagascar Vanilu, koja se savršeno stapa sa cvjetnom  harmonijom, dajući joj blagu, slatkastu toplinu. JOY Intense razvija se uz Néroli, koji dahom svježine obogaćuje cvjetnu kompoziciju, čineći je razigranom. Tik uz njega, baršunasto, kremasti sandal, izuzetnog kvaliteta sa plantaža Šri Lanke, ekskluzivno gajen za potrebe kuće Dior, doprinosi punoći i toplini mirisa, koja se savršeno stapa sa razigranosću nerolija. Cvjetni buket potpomognut moćnim drvenastim notama Forest of Flowers završava se finalnim karakterističnim mirisom kome zavodljivi Mošus daje nježnost, a Pačuli lakoću. Ovako dobijen pačuli gajen za sopstvene potrebe lako se kombinije sa cvjetnim akordima i  doprinosi iskričavosti mirisa. Poštujući postupnst procesa destilacije, svaki od sastojka je pažljivo odabran kako bi se izbjegla mogućnost da miris ima u sebi i najmanji trag zemljanih akorda.

Kada vaše tijelo i um postanu očarani JOY mirisom, nova cvjetna kompozicija će vam se istovremeno ukazati kao razigrana, zanosna, nježna, moćna i drvenasta. Ovo je miris dugoročne radosti!

Jennifer Lawrence, zaštitno lice mirisa plijeni osmijehom pred kamerom Mikael Jansson-a . Njena pojava zrači spontanošću, blistavošću i životnom energijom. Široki osmijeh nudi pravu iskrenost. Savršeni primjer radosti življenja!

Dior jednako misli i na muškarce, pa prepoznatljiva svježina “Sauvage” mirisa u novoj verziji postaje  još intenzivnija. Kremaste note svetog sandal drveta blago se stapaju sa mističnim notama tamjana, dok tonka bean svojim žestokim animalnim akordima  pruža ovoj nesvakidašnjoj kombinaciji miris prostranstva i neistražene divljine. Neodoljiva gourmand vanila daje kompoziciji punoću i blagost noći u vrijeme mladog mjeseca.