U maloprodajnim objektima “Narodne knjige” u Podgorici (ulica Novaka Miloševa 12 – 069 341 669, TC Bazar – 067 281 821 i TC City Mall – 068 025 535) i Nikšiću (TC Laković – 069 341 608), možete naći najveći izbor svih izdavačkih kuća: Vulkan, Laguna, Dereta, Paideia, Geopoetika, Pčelica i mnogih drugih. U novom top 5 postu, kao i obično, donosimo vam pregled najčitanijih naslova “Narodne knjige” za april:

1. Ali Land – “Dobra ili zla”

Enina majka je serijski ubica. Eni može da je zaustavi samo ako je prijavi policiji. Daleko od očiju, međutim, ne znači i daleko od srca. Dok se približava majčino suđenje, zbog tajni iz prošlosti Eni nema sna, čak ni u novoj hraniteljskoj porodici i s novim imenom – Mili. Novi početak. Sada sigurno može da bude kakva god poželi. Ali Milina majka je serijski ubica. A krv nije voda. Mili je, na kraju krajeva, kći svoje majke…

2. Olivera ćirković- “Ja, Pink Panter: arhondisa

Svojom prvom knjigom „Ja, Pink Panter: ispovijest“ Olivera Ćirković je „zapalila“ region. Otvorila je pitanja koja se u mnogim društvima smatraju tabuom. Kao što je nekada „zakucavala“ poene u košarkaškom obruču, tako je svojom ispoviješću uzdrmala javnost, prenula je, „zaljuljala učmalu baru društvene stvarnosti“, kako često zna da kaže. U iskrenoj zatvorskoj ispovijesti bivša košarkaška reprezentativka SFRJ, najbolja strana košarkašica Grčke i famozna liderka misterioznih Pink Pantera podijelila je javnost kao što to niko nije učinio u skorije vrijeme. Svojom ispoviješću razdrmala je društvenu hipokriziju, energično i brzo, kako sam ona to umije. Čitaoci su sa lakoćom razumjeli njena poimanja pravde i nepravde, morala i nemorala. Jedino ona slobodno govori i o najškakljivijim temama. Kako? Odgovor možete pronaći u drugom dijelu knjige „Ja, Pink Panter“. Olivera jasno kaže: „Ova knjiga nije ni hvalisanje, ni pokajanje, ni pravdanje, niti traganje za krivcem. Ona nikako nije promocija kriminala, niti njenih aktera, iako su većina njih moji prijatelji kojih se ne odričem ni danas kada je naše živote razdvojila sudbina. Opisala sam ih sa ljubavlju, jer sam samo nju osećala dok smo bili jedno malo ’umjetničko društvo’ koje je prkosilo modernim vremenima i međuljudskim odnosima punim koristoljublja“. Knjiga je uzbudljivo štivo, pisano sa puno strasti, i čitalac ne primjećuje kojom brzinom lista stranice dok žuri ka kraju. A njen kraj je zapravo početak jednog novog života poznate košarkašice i Pink Panterke, kojoj je aktivizam sledeća smjernica, a razbijanje predrasuda i malograđanskog licemjerja sledeća utakmica.

3. Lindsi Emori – “Ostavljena princeza”

Svaka djevojka mašta da bude ona, princeza Teodora od Drajdena, jer princeze imaju baš sve što požele: mnogo garderobe i cipela, najskuplju kozmetiku, zgodne prinčeve i prelijepe palate, zar ne? Kada je pristala na brak sa Kristijanom iz političkih razloga i dužnosti, nije se nadala da će je on ostaviti pred oltarom. Sada je njena dužnost da ga zaboravi i nastavi dalje. Jedne večeri, Teodora se iskrada iz palate i u pabu upoznaje zgodnog Nika, koji je u potrazi za nestalim rođakom i vrlo je šarmantan. Ali baš kada pomisli da je pronašla svog princa na bijelom konju, bar za jedno veče, otkriva da njegove namjere nimalo nijesu časne: on je brat njenog bivšeg vjerenika, radi za tajnu službu, a ni ucjena mu nije strana. I dok zajedno sa njim pokušava da otkrije tajnu zbog koje je čitava monarhija u opasnosti, Tea će morati da donese važnu odluku.

4. Otega Juagba – “Mala crna knjiga”

“Mala crna knjiga” je savremeni, poslovni vodič koji bi svaka kreativna žena trebalo da posjeduje , obzira da li sada započinjete svoju karijeru ili imate dugogodišnje iskustvo u poslovnom svijetu. Ispunjena praktičnim i smislenim savjetima, ova knjiga će za vrlo kratko vrijeme postati vaš izvor inspiracije i oslonac na putu građenja i pronalaženja vašeg posla iz snova.

5. Mark Elzberg – “Pomračenje”

Jednog hladnog februarskog jutra, cijela Evropa ostala je bez struje. Bivši haker i društveni aktivista Pjero Mancano istražuje mogući uzrok nestanka struje. Kada je naišao na ozbiljan trag, pretpostavlja da je riječ o hakerskom napadu i svoja saznanja pokušava da podijeli sa odgovarajućim službama, doduše, bezuspješno. Mancanu je jasno da je njihov neprijatelj izuzetno lukav i nemilosrdan, tim prije što ubrzo on sam postaje glavni osumnjičeni. Bojar, komesar Evropola koji je spreman da sasluša njegove teorije, pronalazi sumnjive mejlove na njegovom kompjuteru. Otprilike u isto vrijeme kada je i u Americi nestala struja, u potrazi za počiniocem Mancanu se pridružuje i novinarka CNN-a Loren Šenon. A svo to vrijeme, cijela Evropa, a potom i Amerika, u mraku se suočavaju sa najvećim mogućim izazovom: preživljavanjem.