S uzbudljivom jesenjom sezonom dolaze nam jednako uzbudljivi jesenji noviteti, a Dior je ove sezone priredio prave beauty poslastice. Za Rouge Dior kažu da je više od klasičnog ruža, odnosno riječ je o proizvodu koji spaja snagu boje i kreativnost, a noviteti iz linije Ultra Care okrenuli su jedno novo poglavlje kad je riječ o beauty proizvodima s Diorovim potpisom. Naime, oni su dekorativu spojili s preparativom, pa naglašavaju kako je njega postala jako bitan dio u cjelokupnom kreativnom procesu. To je potvrdio i kreativni direktor Peter Philips, a rekao je kako ljepota ovih ruževa koji ujedno i njeguju usne potvrđuje činjenicu da kad se osjećamo dobro – i izgledamo dobro!

Ruž Dior Ultra Care ima dugotrajan, višesatni efekat, a u ružu je korišćeno ulje kamelije stopostotno prirodnog porijekla i bogato esencijalnim masnim kisjelinama koje duboko njeguju usne. Dodat je i derivat ekstrakta ulja jojobe, koje jača zaštitnu barijeru usana i pomaže u hidrataciji jer sprečava gubitak vode pa su usne savršeno hidrirane.

Osim klasičnog ruža, kolekciji su dodati i tečni ruževi Rouge Dior Ultra Care Liquid koji imaju mekani, mat finish, a u srcu ovog ruža se nalazi ulje kamelije koje je kombinovano s bademovim uljem i shea maslacem. Radi se o prozračnoj, baršunastoj formuli, koja na usnama djeluje poput moussea, lagan je, a ima divan efekat kad se nanese preciznim aplikatorom, zahvaljujući kojem se jednaka količina ruža nanosi po cijelim usnama.

Peter Philips kaže da je formulu za njegu usana želio udahnuti u paletu koja ima širok raspon boja, od jarkih do pastelnih. Zaštitno lice novog Diorovog ruža je Natalie Portman, koja je na taj način otkrila svoju intimniju i senzualniju stranu.