Frizerima, ali i svima onima kojima je kosa otprilike jednako važna kao i biblijskom junaku Samsonu, Sophie’s Beauty Line ponosno predstavlja revolucionarno otkriće za kosu – K18 Biommetric Hairscience. Ovo novorođenče koje je iznjedrila najnovija tehnologija u svijetu kose, posebno je od samog svog “rođenja”. Naime, K18 nije nastao u laboratoriji poput većine proizvoda za kosu, već je stvoren putem računara.

Nakon deset godina istraživanja cijelog keratinskog genoma, iz analize 1242 dekapeptida, koji čine ljudsku kosu, Suveen Sahib, suosnivač K18 Biomimetic Hairscience, u saradnji s vrhunskim evropskim naučnikom iz oblasti bio inženjeringa, profesorom Arturom Cavaco–Paulom, došao je do zapanjujućih rezultata i “Eureka momenta, koji su ih doveli do otkrića peptida koji se posebno izdvojio svojom gotovo čarobnom moći da vrati oštećenu kosu u njeno izvorno, mladalačko stanje. Danas je taj peptid poznat kao patentirani K18 Peptide™. Način na koji to funkcioniše je sličan šminki u odnosu na njegu kože. Korektori privremeno prikrivaju problem. K18 djeluje kao retinol, visoko koncentrisan, radi na dubljem nivou da bi obnovio to osnovno zdravo stanje dlake, kako biste u budućnosti mogli da nosite manje korektora odnosno proizvoda koji maskiraju loše unutrašnje stanje kose. Pošto K18 peptid radi na molekularnom nivou, deluje na svakom tipu kose.

Ovaj peptid prodire u sredinu svake oštećene vlasi i zahvaljujući svojoj savršenoj veličini i strukturi, povezuje prekinute lance i obnavlja disulfidne veze. Kosa je time obnovljena i vraćena joj je snaga, mekoća, glatkost i lepršavost. K18 Hair proizvodi kreirani su bez sulfata, parabena, ftalata, silikona, vještačkih bojila, natrijum hlorida i formaldehida. Maska je veganski proizvod i nije testirana na životinjama.

K18 sa svojom odličnom formulom u salonu se primenjuje u dva oblika – maska za kosu i kao sprej za obnovu i zaštitu kose. Oba proizvoda su jednostavna za korišćenje, a vrlo je važna njihova pravilna upotreba, kako bi krajnji rezultat bio što vidljiviji i efikasniji. Nakon pranja šamponom, bez upotrebe regeneratora, na još uvijek vlažnu kosu (kratko prosušenu peškirom) nanosi se vrlo mala količina maske, od vrhova prema korijenu, a potom se čeka 4 minuta kako bi sastojci počeli djelovati. Nakon isteka 4 minuta, bez ispiranja, može se nastaviti s oblikovanjem kose po želji. Maska je namijenjena za profesionalnu i kućnu upotrebu, dok se u salonu ona kombinuje sa sprejom. Tu je postupak sličan prethodnom, osim što se sprej nanosi na vlažnu kosu prije hemijskog tretmana (farbanje i bajhanje i sl.). Sprej pomaže kosi da prođe neoštećena kroz procese, poput bojanja, blajhanja i sl. Maska je završni deo cjelokupnog procesa, a nanosi se na peškirom prosušenu kosu, nakon svih prethodnih koraka, a prije feniranja. Potrebna je vrlo mala količina maske, od vrhova prema korijenu, a nakon nanošenja potrebno je pričekati 4 minuta kako bi sastojci počeli delovati.Nakon isteka 4 minuta, bez ispiranja, može se nastaviti s oblikovanjem kose po želji. Maska je takođe namijenjena i za kućnu upotrebu, a stavlja se na kosu nakon šamponiranja, na peškirom prosušenu kosu te se potom čeka 4 minuta prije daljeg oblikovanja kose. Upočetku se koristi 4 – 6 uzastopnih pranja, nakon čega je potrebno na svake 3-4 nedelje, jer će u suprotnom željeni rezultati izostati.

K18 Hair dobitnik je brojnih nagrada za izvrsnost, od kojih se ističu Elle 2020 Future of Beauty Awards, kada je proglašen jednim od najuzbudljivijih i najinovativnijih proizvoda u kategoriji proizvoda za kosu, potom The Refinery29 Beauty Innovator Award, ali i New Beauty Innovation Award Winner, kao pobjednik na području inovacija. Obožavaju ga priznati frizeri, stilisti i brojni svjetski celebrity-ji, među kojima je Khloe Kardashian. „Kosa mi je bila jako oštećena od silnih hemijskih tretmana, kada mi je stilista preporučio ovu masku, koja mi je doslovno oživjela kosu” – oduševljeno je napisala na svom Twitter profilu, gdje je takođe izjavila kako je “opsjednuta” ovim kultnim proizvodom.

K18 tretman možete ekskluzivno zakazati u omiljenom “Sophie’s Beauty Line” konceptu, pute telefona 067 115 500.