Ko je Kana? Rođenjem i srcem Crnogorka, stilom Italijanka. Jedinstvena, smjela i van okvira. Uspješno balansiram između dva zaista različita posla i spajam nespojivo: finansije i modu, koju vidim kao igru bez granica u kojoj je jedino pravilo biti originalan. d svog rođenja i prvih koraka, trudila sam se da budem drugačija, svoja. To nekako i ide uz mene i neobično ime koje nosim, a koje sam dobila po svojoj prababi Ikani. Ikana je bila posebna žena, vlasnica prve cetinjske kafane, žena koja je u to vrijeme bila inovator i svjedok da žena može uspjeti u poslu koji je u startu definisan kao „muški“. Kao ona nekad, tako se ja danas trudim da budem samostalna i uspješna žena, koja zna što hoće i vrijedno radi na svom cilju. Osim finansija i mode, u sferi mojih interesovanja oduvijek su bili muzika (svirala klavir), jezici (govorim tri strana jezika), književnost i filmska umjetnost.

Svaka moja priča kreće iz Cetinja, istorijske i sadašnje prijestonice Crne Gore. Teško je u svijetu naći grad koji je toliko sudbinski povezan sa svojim narodom tokom čitave njegove istorije, kao sto je slučaj sa mojim Cetinjem. Zato me posebno ponosnom čini to što sam rođena i odrasla na čuvenom cetinjskom korzu. Stoga sam odlučila da fotografije za ovaj post prate ovu neraskidivu vezu sa mojim gradom, pa sam kao  lokaciju snimanja odabrala kultno sastajalište Cetinjana i njihovih gostiju: hotel “Gradska”, koja opet priča neku svoju staru – novu priču.

Osim Cetinja, nezaobilazni dio moje priče je porodica. Moderno vrijeme u kojem trenutno živimo donekle utiče i na porodične vrijednosti, ali i na samo poimanje porodice. Mišljenja sam, a tako sam i učena, da je porodica najveća podrška i oslonac. Porodica nas asocira na radost dijeljenja, sklonište i utočište u teškim trenucima, podršku i ohrabrenje, kritiku kad je potrebno. Samo je porodica ona koja zaista misli i osjeća kako je najbolje za svakog njenog člana, bezrezervno. Što sam starija, to mi se svakim danom sve više potvrđuje. Ima li što toplije od porodičnog doma i veće od ljubavi koju dijelimo sa porodicom? Moja omiljena misao o veličini ljubavi kojom sija porodica je definitivno ona koju u “Kumu” govori čuveni don Vito Corleone: “A man who doesn’t spend time with his family, can never be a real man.”

Ovdje ću zastati. Jer, kako ispričati priču u kojoj nema ljubavi? Ne znam kakvo je stanje kod vas, ali, po mom mišljenju, važi ona Guetta-ina “One Life, One Love!”. Kako zamišljate tu vašu, jedinu pravu ljubav? Svog muškarca zamišljam kao dobrog čovjeka, s manirima. On bi trebao biti pravi muškarac, a ujedno i najljepši muškarac kog sam ikad upoznala. Uz sve to, pomalo bad boy, divalj i lud, naravno, i stariji, što je bila prava mjera. On je muškarac sa stavom. Prava leđa, visoko postavljena brada, siguran hod, savršen osmijeh i pogled. Superioran i dominantan. Duhovit i zabavan, zasmijava te dugo, čini srećnom… On treba uvijek biti naša prva pomisao kada se priča o ljubavi, i naša sreća. Sigurna sam da svaka djevojka ima nekog ovakvog u svom životu, nekog na koga je ponosna i ko je u potpunosti dio nje. Isto tako, mišljenja sam da, ako ne možete da imate neku fatalnu filmsku, ludačku ljubav, ljubav koja izuva iz cipela, bolje je biti sam.

Ovo bi, ukratko, bila moja priča, ispričana iz privatnog ugla. A kakva je Kanina priča kada je moda u pitanju? Moj Instagram profil prepun je boja i zrači jedinstvenošću, pa nije teško zaključiti da je Kana neko ko eksperimentiše sa krojevima, materijalima, iz svakog trenda izvlači nešto zanimljivo i sve to odlično uklapa. Obožavam rozu boju. Volim šareno. Volim printove. Volim neobične komade. Volim spoj nespojivog. Volim da kršim sva modna i stilska pravila. Ne želim da ličim ni na koga i nije mi prioritet da nosim ovaj ili onaj brend, ultimativni cilj je biti brend sam za sebe. Svako od nas je jedinstven i nema nikakve potrebe da ličimo jedni na druge, niti da se oblačimo za druge i zbog drugih.

Frizura: Filip, Sophie’s Beauty Line

Make – up: Ivana Jovanović

Mjesto snimanja: Gradska Cetinje, novi luksuzni hotel sa 5 zvjezdica

Fotografija: Marko Gardašević