Kada je novogodišnja noć u pitanju, sve možemo sročiti u jednu riječ: odvažno! Tek što smo se navikli na make – up novitete, dolazi nova godina i nova sezona u kojoj su pravila sasvim izmijenjena. Srećom, ove godine vidimo ponavljanja, i to na nekim od zahtjevnijih trendova poput boja ili korišćenja glitter pigmenata na cijelom licu. Ove sezone najpopularniji odabir će svakako biti sitni glitter preko cijelog kapka kao jedini make up akcenat na licu, ali i malo glitter pigmenata na usnama, uz neku nude boju ruža.

Šljokice se mogu postaviti na pijedestal u svijetu šminke kao suvereni simbol glamura, svjetlosti i svečanosti. Svjetlucavost šljokica asocira na magiju, svijet mašte, boginja, vila, čarobnjaka. Dijamantski prah blistavih čestica na očima, usnama, obrazima predstavlja uvijek željeni efekat u šminkanju kada je glamur šminka u pitanju.

Efekat šljokica najčešće se postiže korišćenjem pigmenata. Pigment je materijal koji izgleda obojeno kao rezultat apsorcije svjetlosti, a čija obojenost dolazi usled odbijanja i prelamanja svetlosti. Mogu biti vještački, prirodni, organski i neorganski. Neorganski se koriste za bojenje svih površina. Kože, stakla, tekstila, a naravno, koriste se i u make – up industriji. Skora svaka sjenka za oči sadrži pigmente. Kvalitet i sve ostalo zavisi od količine istih. Svi znate i za prah sjenke, u kojima je prilično pojačana količina pigmenta. Ako ste šminker ili volite da se igrate sa šminkom, pigmenti su nešto što morate da imate. Pigmenti su multifunkcionalni proizvod, jer ih, prema proizvođaču, možete nanositi na oči, usne, lice, ali i na nokte. Pigmenti, svakako, najatraktivnije izgledaju kada se nanose na oči. Ove, zapravo, sjenke u prahu sa vrlo jakim pigmentom boje mogu se nanositi „suvo“ ili „mokro“, a većina njih mnogo će bolje izgledati ako ih nanesete na dobru bazu za sjenke. Za proljeće se predviđa povratak disko stila iz 80-tih, pa se možete odlučiti za šljokičave varijante pigmenata. Sjajna stvar je svjetlucava roza sjenka na vašim očima, a u modi su i šljokičave ljubičaste i morsko plave nijanse.

Šljokičavi pigmenti predstavljaju savršen omaž atmosferi u kojoj se odvija magija pokreta, igra svjetlosti i senzualnih pogleda koji izazivaju čežnju. A da bi te šljokice sijale punima sjajem, potrebno je ispoštovati određena pravila nanošenja. Prelamanje svjetlosti i šljokica odaje blistavost koju svaka žena želi da posjeduje na svom licu. Naravno, ne treba pretjerivati, jer je kod šljokica tanka linija od glamura do neurednog izgleda. Šljokičavi pigmenti su uvijek najatraktivniji alat u šminkanju, jer daju cjelokupnom izgledu poseban sjaj.

Frizura: Sophie’s Beauty Line

Make – up: Nikoleta Plavšić (asistent u školi šminkanja Snežana Grba)

Haljina: Alme Couture