Kompanija Samsung predstavila je danas Galaxy S21, novu seriju flegšip uređaja sa novim dizajnom, kamerom profesionalnog ranga za korisnike svih nivoa vještina i najnaprednijim procesorom koji je ikada korišćen u Galaxy uređajima.

Kreiran prema načinu na koji korisnici sada žive, Galaxy S21 donosi izobilje savremenih inovacija, koje omogućavaju korisnicima da se izraze kao nikada do sad i dobiju najviše od svakog iskustva. Dodatno, svaki uređaj donosi konektivnost, snagu i performanse kakve jedino Samsung može da pruži.

„Živimo u svijetu u kojem mobilni uređaji zauzimaju važno mjesto, budući da mnogi od nas rade na daljinu i provode više vremena kod kuće. Takođe, uvijek smo težili pružanju izbora, posebno u novim okolnostima kada je izražena sve veća potreba za istim, i zato Galaxy S21 serija omogućava da svako odabere uređaj koji najbolje odgovara ličnom stilu i multimedijalnim potrebama koje se stalno mijenjaju”, izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Duže od decenije, Galaxy S serija donosi najsavremenije iskustvo flegšip mobilnih telefona onim korisnicima koji se oslanjaju na svoje pametne telefone za povezivanje, zabavu i izražavanje svoje individualnosti.”

Hrabar novi dizajn

Galaxy S21 donosi hrabar novi dizajn sa kompaktnim displejem od 6.2 inča. Galaxy S21+ dolazi sa proširenim ekranom od 6.7 inča, uz jaču bateriju, odličnu za maratonske gejmere i ljubitelje serija.

Nova Galaxy S21 serija uvodi Contour Cut kameru koja se neprimjetno stapa sa metalnim okvirom uređaja, donoseći elegantan i upadljiv izgled. S21 i S21+ biće dostupni u nizu privlačnih boja, uključujući i novu fantomski ljubičastu boju. Osim toga, svaki uređaj je na poleđini obložen luksuznim matiranim završnim slojem, koji daje sofisticirani izgled i osjećaj.

Galaxy S21 dolazi sa inteligentnim Dynamic AMOLED 2X Infinity-O prilagodljivim displejom od 120Hz, idealnim za gledanje svih vrsta sadržaja. Ekran automatski podešava osvježavanje na osnovu prikazanog sadržaja, bilo da korisnik gleda svoje naloge na društvenim mrežama ili seriju. Displej takođe ne zamara oči, budući da novi Eye Comfort Shield automatski podešava plavo svijetlo na osnovu doba dana i sadržaja koji se prikazuje.

Neka svaki dan bude izuzetno iskustvo

Nova S serija nastavlja tradiciju Samsung kamera profesionalnog ranga, sa unaprijeđenjima koja omogućavaju korisnicima svih nivoa vještine da kreiraju vrhunski foto i video sadržaj. Bilo da snimaju prvi susret njihovog psa sa ogledalom, druženje sa prijateljima ili spektakularne poglede na putovanju u prirodi, Galaxy S21 i S21+ korisnicima omogućavaju najbolji kvalitet.

Poboljšani 8K Snap omogućava pravljenje kristalno čistih 8K video snimaka, kako bi sva akcija bila snimljena na najbolji način, uz mogućnost pravljenja fotografija od kadrova iz snimka, jednostavnim pritiskom na record opciju. Bez obzira koliko su uslovi dinamični, snimak će biti potpuno stabilan zahvaljujući Super Steady funkciji, sa unaprijeđenih 60fps. Nova Director’s View opcija omogućava korisnicima da biraju najbolji kadar, a uz Vlogger View sada je moguće simultano snimanje videa sa prelaskom sa prednje na zadnju kameru, kao i mijenjanje ugla snimanja, ali i gledanja. Kada je uređaj uparen sa novim Samsung Galaxy Buds Pro slušalicama, moguće je snimanje ambijentalnog zvuka i glasa korisnika istovremeno pomoću multiple mic recording opcije. To znači da Galaxy S21 može da se u Pro Video Mode režimu rada postavi na stalak za telefon i da se Buds Pro koristi kao mikrofon, kako bi korisnik mogao da se udalji od telefona i snimi sebe kako priča, kao i pozadinski zvuk u vrhunskom kvalitetu. Uz pomoć vještačke inteligencije, popularna Single Take opcija omogućava snimanje niza foto i video formata samo jednim dodirom. Ova funkcija poboljšana je novim, profesionalnim video podešavanjima, kao što su Highlight Video i Dynamic Slow-Mo, koji pružaju fokus na najbitnije djelove akcije u kadru.

Trostruka kamera profesionalnog ranga na bazi vještačke inteligencije je dizajnirana za sve one prilike kada korisnici žele da imaju veću kontrolu nad sadržajem. Sistem kamera intuitivno procjenjuje i prilagođava se sadržaju, kako bi konačni snimak ispao savršeno. U Portrait Mode režimu rada, kamera koristi poboljšanu 3D analizu, koja preciznije odvaja subjekat od pozadine. Takođe, uvodi opcije za virtuelno studijsko osvjetljenje i pozadinske efekte na bazi vještačke inteligencije kako bi subjekat bio istaknut u odnosu na pozadinu. Ova opcija funkcioniše i kada je riječ o selfi fotografijama. Za udaljene snimke tu je unaprijeđeni Space Zoom, dok je novi Zoom Lock zadužen da umanji efekat podrhtavanja ruku i zabilježi čistije snimke pri uvećanju do 30 puta na Galaxy S21 i S21+. Dodatno, poboljšane mogućnosti obrade fotografija znače da će i snimci napravljeni u mračnom okruženju biti jasniji i kvalitetniji.

Vrhunska konektivnost i performanse

Samsung je posvećen pomaganju korisnicima da ostanu povezani, a njihovi podaci bezbijedni, na još praktičnije, personalizovanije načine. Galaxy S21 donosi performanse naredne generacije i neometano povezuje korisnike sa cjelokupnim Galaxy ekosistemom, kako bi pružio više fleksibilnosti, bez obzira na dnevne rutine.

Galaxy S21 donosi najnoviji i najnapredniji procesor viđen kod Galaxy telefona, veću brzinu, energetsku efikasnost i napredne kompjuterske mogućnosti, koje podržavaju 5G konektivnost i funkcije vještačke inteligencije. Nova S serija ima svu moć da obrađuje fotografije, snima 8K video i podrži maratonski cloud gejming.

Da bi osjetljivi i lični podaci bili dobro čuvani, za to je zadužen Samsung Knox Vault, vrhunska bezbijednosna platforma kompanije Samsung. Dodavanjem dodatno obezbjeđene memorije procesoru S21 telefona, Samsung Knox Vault pruža još jedan, novi sloj zaštite.

Galaxy S21 takođe predstavlja i novi uređaj za zaštitu privatnosti, sa kojim se jednostavnim klikom skidaju meta podaci sa fotografija prije dijeljenja. Private Share opcija omogućava kontrolu nad time ko ima pristup sadržaju koji korisnik nekome pošalje i koliko dugo će sadržaj biti dostupan.

Nova generacija S serije dizajnirana je za korišćenje uz druge Galaxy uređaje. Pomoću SmartThings Find opcije korisnici mogu sa lakoćom da pronađu svoje ostale Galaxy uređaje, čak i kada nisu priključeni na internet. Bilo da je zagubljeni uređaj ostao u drugoj sobi, ispod sjedišta automobila, ili u drugom gradu, SmartThings Find će pomoći korisnicima da ga nađu. Uz Galaxy SmartTag Bluetooth lokator moguće je pronaći uređaje i predmete koji nisu povezani sa internetom. Sve što korisnik treba da uradi je da prikači SmartTag za svoje ključeve ili ogrlicu njihovog ljubimca i može da koristi SmartThings Find da ih brzo locira.

Optimalna Samsung Care+ podrška

Personalizovana Samsung Care+ Pro podrška na Galaxy S21 telefonima pruža korisnicima potpuni osjećaj sigurnosti i spokoja, u vidu korisničke podrške putem telefona ili chat-a 24/7, popravke ekrana, produžene garancije i osiguranja u slučaju iznenadnog kvara. Samsung Care+ osiguranje dostupno je na samsung.com/samsung-care-plus/.

Galaxy S21 Ultra opremljen je profesionalnim tehnologijama kamere, najinteligentnijim displejem i odličnim performansama. Ono što je specifičnost Galaxy S21 Ultra pametnog telefona je mogućnost korišćenja S Pen olovke, čime je S21 Ultra postao prvi Galaxy S uređaj koji pruža podršku olovci za maksimalnu produktivnost i kreativnost. 

„Galaxy S21 Ultra sjajan je primjer kako Samsung svoje inovacije posvećuje korisniku, kako bi mogao da obogati svoju svakodnevnicu prema vlastitom životnom stilu. Bez tehnologije danas ne možemo normalno funkcionisati i ostati povezani, zato sa ovim uređajem želimo napraviti korak naprijed i pomjeriti granice onoga što je moguće sa pametnim telefonima.“, izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije, kompanije Samsung Electronics. Galaxy S21 Ultra je najnovije poglavlje u deceniju dugoj tradiciji S serije u donošenju najsavremenijih inovacija. Samsung Galaxy S21 Ultra je osmišljen za sve korisnike koji zahtjevaju samo najbolje od tehnologije kako bi se iskustvo Galaxy pametnih telefona podiglo na potpuno novi nivo.

Nevjerovatne inovacije i dizajn koji privlači pažnju

Poseban element Galaxy S21 je svakako novi pristup dizajnu pametnog telefona, koji donosi karakteristično Contour Cut kućište za kameru koje se neprimjetno utapa u metalni okvir uređaja, za elegantan i upečatljiv estetski osjećaj. Galaxy S21 Ultra dostupan je u fantomski crnoj i fantomski sivoj boji, a cijeli uređaj je presvučen luksuznim mat završnim slojem za posebno sofisticiran izgled. Galaxy S21 Ultra najveći je uređaj iz Galaxy serije do sada, sa Dynamic AMOLED 2X displejem od 6.8 inča. Novitet je svakako mogućnost da korisnik ne mora da bira između Quad HD+ kvaliteta displeja ili brzine osvježavanja od 120 Hz – sada su te dvije komponente dostupne istovremeno. Brzina osvježavanja ekrana mijenja se s obzirom na sadržaj u rasponu od 10 do 120 Hz kako bi se osigurala optimalna energetska efikasnost i uštedjela snaga baterije. Kada ga uporedimo sa prethodnim modelom Galaxy S20 serije, S21 Ultra opremljen je sijalicama koje svijetle za 1500 nita više tj. 25 odsto snažnije, što je najjače na Galaxy pametnim telefonima do sada. Displej je unaprijeđen i sa poboljšanom razmjerom kontrasta od 50 odsto za kristalno jasan i čist prikaz, čak i kada se uređaj koristi na otvorenom. Kao i Galaxy S21 i S21+, i S21 Ultra je opremljen opcijama za smanjenje umaranja očiju.

Najbolja kamera od svih Samsung uređaja

Samsung je svakako svoj fokus stavio na mogućnosti kamere, zbog čega Galaxy S21 Ultra dolazi sa brojnim opcijama na bazi vještačke inteligencije za snimanje vrhunskih videozapisa i fotografija studijskog kvaliteta. Galaxy S21 Ultra dolazi sa četvorostrukom zadnjom kamerom koja se sastoji od ultraširoke, široke i dvostruke tele-foto kamere. Kamera je opremljena pro senzorom od 108 MP, sa kojim je moguće snimiti 12-bitne HDR fotografije sa 64 puta većim bogatstvom boja i tri puta širim dinamičkim rasponom. Uz Galaxy S21 Ultra, od sada je po prvi put u istoriji pametnih telefona moguće snimiti videozapis u 4K kvalitetu sa 60 FPS-a, što uključuje prednju i zadnju kameru. Dodatno, moguće je svaki snimak urediti i do najsitnijeg detalja uz pomoć RAW datoteke od 12 bita.

Galaxy S21 takođe dolazi i sa nevjerovatnom Space Zoom funkcijom koja omogućava uvećanje do 100 puta pomoću prvog sistema dvostrukog objektiva za kristalno jasne snimke, bez obzira na udaljenost. Jedan optički objektiv od 3x i jedan od 10x, a oba imaju i Dual Pixel (2PD) AF funkciju za jasne snimke, čak i kada ste u akciji. Nadalje, korišćenje kamere u noćnim uslovima za ovaj pametni telefon uopšte ne predstavlja problem, jer Bright Night opcija automatski osvjetljava prizore u tamnim uslovima uz poboljšan noćni način rada. Za kraj, kvalitet snimanja dodatno je pojačan opcijama za smanjenje buke, kao i 12-megapikselnom Nona-binning tehnologijom za pravljenje vrhunskih noćnih snimaka.

Pametne opcije za hiper brzu konektivnost

Galaxy S serija je već dobro poznata po svojim mrežnim tehnologijama poput UWB-a. Sa uključenim UWB-om, korisnici mogu isprobati i AR pretraživač kako bi drugim Galaxy korisnicima poslali signale za pomoć u traženju izgubljenih stvari. Poseban novitet predstavlja Android Auto, koji je u kombinaciji sa aplikacijom SmartThings moguće koristiti za upravljanje drugim pametnim uređajima u vlastitom domu. U samo nekoliko dodira, može se podesiti temperatura u domu korisnika ili uključiti dvorišna svijetla prilikom povratka sa posla.

Galaxy S21 Ultra je jedan od prvih uređaja koji podržavaju Wi-Fi 6E standard koji omogućava veći protok podataka i bržu internet konekciju, a neometanu zabavu svakako će osigurati podrška za 5G mrežu. Kako bi se tokom uparivanja uređaja uštedjelo na energiji i pojednostavio proces, Galaxy S21 Ultra koristi Dual Bluetooth® tehnologiju za sinhronizaciju sa više uređaja odjednom, i pomaže da ti uređaji kao na primjer Galaxy Buds Pro konzumiraju manje električne energije.

Galaxy S21 Ultra dolazi sa podrškom za S Pen olovku, po prvi put do sada. S Pen olovka sa Wacom tehnologijom pruža glatko korišćenje tokom crtanja, uređivanja fotografija, vođenja bilješki ili potpisivanja dokumenata.

Savremene performanse i zaštita

Galaxy S seriju pametnih telefona oduvijek su krasile odlične performanse, zbog čega Galaxy S21 Ultra pokreće najnapredniji procesor do sada sa višim stepenom energetske efikasnosti. Galaxy S21 dolazi sa instaliranom Samsung Knox Vault aplikacijom – zaštitnom platformom na bazi vlastitog čipa (SoC) koja dodatno štiti memoriju od neovlašćenih promjena. Novu sigurnosnu mogućnost uređaja predstavlja funkcija Private Share kojom korisnik može upravljati ko dobija pristup dijeljenom sadržaju i koliko dugo je dostupan za korišćenje. Baterija Galaxy S21 Ultra uređaja biće puna do 50 odsto za samo pola sata.

Dostupnost

Od 29. januara 2021. godine, svi modeli biće dostupni kod operatera, kao i u maloprodaji, u sledećim bojama:

Galaxy S21: Fantomski ljubičasta, fantomski siva, fantomski ružičasta i fantomski bijela, u verzijama od 128GB i 256GB, sa 8GB RAM memorije (verzija od 256GB biće dostupna samo u fantomski sivoj boji).

Galaxy S21+: Fantomski ljubičasta, fantomski srebrna i fantomski crna u verzijama od 128GB i 256GB, sa 8GB RAM memorije (verzija od 256GB biće dostupna samo u fantomski crnoj boji).

Galaxy S21 Ultra: Fantomski srebrna i fantomski crna.

Naručivanje u pretprodaji trajaće od 14. do 28. januara 2021. godine, putem sledećeg linka: https://www.samsung.com/rs/offer/preorder-galaxy-s21-mne/. Svi korisnici koji u toku promotivnog perioda naruče novi Samsung Galaxy S21+ 5G ili S21 5G dobiće na poklon novi Samsung SmartTag lokator i Galaxy Buds Live bežične slušalice. Svi korisnici koji u toku promotivnog perioda naruče novi Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, dobiće na poklon novi Samsung SmartTag lokator i Galaxy Buds Pro bežične slušalice.

Preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21 (5G 8/128GB) je 869 eura, dok će preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21+ (5G 8/128GB) biti 1.079 eura. Preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21 Ultra (5G 12/128GB) biće 1.279 eura.

Za više informacija o modelima iz Galaxy S21 serije, posjetite www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-s21-5g/.