Kako se riješiti bubuljica i ukloniti akne pitanje je koje muči mnoge, od adolescentske do odrasle dobi. Akne zbog kojih izbijaju bijeli prištići ili crni miteseri su trajno medicinsko stanje koje utiče na kožu lica, prsa, ramena, leđa i ruku. Akne, miteseri i prištići ne ugrožavaju fizičko zdravlje, ali utiču na psihičko stanje pojedinca i njegovo samopouzdanje. Terapija LED plavim svijetlom novi je adut njege kože za ljude koji su isprobali druge tretmane akni, ali još uvijek ne vide rezultate koje žele. Terapija LED svijetlom djeluje tako da ubija bakterije koje uzrokuju akne na izvoru, duboko ispod površine kože.

Plavo LED svijetlo emituje specifične, klinički dokazane talasne dužine svjetlosti kako bi pokrenuo potpuno prirodan učinak u ljudskom tkivu, ubijajući bakterije koje uzrokuju akne, smanjujući upalu i poboljšavajući tonus, teksturu i sjaj kože iznutra prema spolja. FOREO je zato lansirao novu, unaprijeđenu verziju uređaja ESPADA, kojoj nije bitan uzrok, jer će on svaku aknu i nepravilnost na koži lica riješiti u kratkom roku. Novi uređaj ovog švedskog beauty tech giganta dolazi u verzijama ESPADA 2ESPADA 2 plus i klinički je dokazano da ova linija uređaja njeguje i zacjeljuje kožu sklonu aknama i nepravilnostima. S dvostrukom snagom plave svjetlosti i pulsacija T-Sonic, ESPADA 2 brzo i učinkovito uklanja postojeće akne, prištiće i upale bez isušivanja kože. Osim toga, reguliša lučenje sebuma te tako sprečava nastanak novih nesavršenosti. Nakon upotrebe vaša će koža izgledati čisto, zdravo i glatko.

Plava LED svjetlost emituje posebne talase dužine 415 nm koji prodiru u kožu i ciljano djeluju na bakterije koje izazivaju upale. T-Sonic™ pulsacije nježno masiraju lice, podstiču mikrocirkulaciju i tako podstiču čišćenje mrlja od akni i obnovu kože, ali i uklanjanje ožiljaka od akni. Ovo je  najbrži, najjednostavniji i najučinkovitiji način borbe protiv hroničnih upala koje se uvijek iznova ponovo pojavljuju na istom mjestu. ESPADA 2 plus opremljena je preciznim izvorom svjetlosti za ciljani tretman svake pojedine tačke ultrakoncentrisanom plavom svjetlošću za klinički dokazane, profesionalne rezultate. Precizni izvor svjetlosti usmjerava plavu svjetlost direktno na zahvaćeno mjesto i prodire u područje ispod kože kako bi na samom izvoru eliminisao mikrobe koji izazivaju upale i spriječio pojavu novih nesavršenosti.

VIDLJIVO ČISTIJA KOŽA OD PRVE UPOTREBE

● 100 % korisnika uređaja ESPADA 2 uređaja primijetilo je da je njihovo lice postalo čistije;
● 90 % korisnika primijetilo je da koža izgleda zdravije i glađe;
● 4 od 5 korisnika primijetilo je značajno smanjenje pojave novih upalnih procesa, koža je postala manje sjajna i masna;
● 3 od 4 korisnika primijetilo je vidljive rezultate već nakon prve upotrebe.

Zašto će ga vaša koža voljeti?

Brzo uklanja mrlje od akni: Plava LED svjetlost brzo briše mrlje od akni i suzbija upalu na površini kože.
Zacjeljuje ožiljke: T-Sonic pulsacije pospješuju obnavljajuće procese i smanjuju vidljivost ožiljaka i mrlja od akni;
Sprečava pojavu novih akni: Plava svjetlost ubija bakterije koje uzrokuju nastanak akni na samom izvoru i tako smanjuje mogućnost pojave novih upalnih procesa;
Smanjuje pore: Plava LED svjetlost reguliše lučenje sebuma, sužava pore i zaglađuje kožu.

ESPADA 2 uređaji najbolje djeluju u paru sa FOREO ESPADA BHA+PHA Blemish Solution gel, koncentrovanim gel za njegu protiv akni, koji je dio ESPADA linije. Vrlo je učinkovit, brz i moćan, a izuzetno lagan na koži. Formula sadrži 2% salicilne kisjeline i hamamelis i tako učinkovito otvara i čisti začepljene pore i nježno ih eksfolira. Niacinamid i ulje čajevca u formuli smanjuju upale, sprečavaju nastanak novih akni i djeluju na iritacije, nečistoće, mrlje i crvenilo. Koncentrovani ESPADA BHA+PHA gel takođe sadrži pantenol i laktobionsku kisjelinu koji umiruju, zaglađuju i hidriraju tretirano područje, a to sprečava guljenje i isušivanje kože. Ovaj gel reguliše proizvodnju sebuma, smanjuje natečenost i bol, ubrzava zacjeljivanje, umiruje, obnavlja, jača prirodnu barijeru te sprječava gubitak vlažnosti kože. Prikladan je za sve tipove kože, a idealan za problematičnu kožu sklonu aknama. Sam gel nema ni miris ni boju, veganski je i nije testiran na životinjama. Dermatološki je testiran, pa ima čistu i sigurnu formulu bez SLS sulfata, SLES-a, silikona, parabena, ftalata, uljnih minerala, hidrokinona, katran ugljena, nanomaterijala, formaldehida, oksibenzona, sintetičkih boja i mirisa. Prikladan je i za najosjetljiviju kožu. Nanosi se u vrlom tankom sloju direktno na aknu ili mrlju, pa se preporučuje upotreba ujutro i naveče. Pakovanje je kreirano tako da je korišćenje i doziranje vrlo jednostavno, a unutra se nalazi 15 ml proizvoda. Budući da se nanosi u vrlo tankom sloju i samo na područje koje se želi tretirati, neće se brzo potrošiti.

Način korišćenja

Prvi korak – priprema:  Očistite i osušite svoje lice i vrat. Za optimalne rezultate, preporučujemo upotrebu uređaja LUNA. Nanesite ESPADA BHA+PHA Blemish Solution na svaku nesavršenost koju želite tretirati.

Drugi korak – tretiranje: Pritisnite univerzalno dugme kako biste uključili uređaj. Usmjerite ga tako da nesavršenost koju želite tretirati bude u sredini preciznog izvora svjetlosti i držite ga na koži trideset sekundi. Istu tačku možete tretirati do četiri puta tokom jednog tretmana. Pomjerite uređaj na sledeću nesavršenost koju želite tretirati pa ponovite postupak.