Kao treća generacija preklopnih Samsung pametnih telefona, Galaxy Z Fold2 kombinuje impresivan dizajn sa najnaprednijim tehnološkim rješenjima

„Put ka novoj generaciji mobilnih telefona je uvijek put originalnosti i inovacija“, izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Model Galaxy Z Fold2 je rezultat analize komentara naših korisnika, jer smo željeli da budemo sigurni da ćemo im ponuditi hardverska unaprijeđenja i inovacije softvera koji su im zaista neophodni. Dodatno osnaženi partnerstvima sa kompanijama Google i Microsoft, nastavljamo da posvećeno radimo na transformaciji korisničkog iskustva.“

Novi, unaprijeđeni dizajn

Galaxy Z Fold2 spaja hrabar, inovativan dizajn sa naprednim inženjerskim rješenjima.

  • Kompletan doživljaj prilikom gledanja video sadržajaInfinity-O spoljni ekran od 6.2 inča pruža neograničene mogućnosti korisnicima, tako da će biti moguće provjeravati elektronsku poštu, pratiti uputstva ka odredištu, ili gledati omiljene video sadržaje bez potrebe da se uređaj otvara. Kada se otklopi, masivni glavni ekran od 7.6 inča, sa maksimalno smanjenim ivicama i prednjom kamerom bez isječka na displeju, korisnicima pruža vrhunske mogućnosti za gejming, sa stopom osvježavanja ekrana od 120Hz. Dodatno, zahvaljujući dinamičnim dual zvučnicima, Galaxy Z Fold2 dolazi sa najboljim audio performansama do sada, uz unaprijeđene stereo efekte i još čistiji zvuk.
  • Usavršeni dizajn i tehnička rješenja Galaxy Z Fold2 dolazi sa elegantnim dizajnom, istančanog stila. Glavni ekran je napravljen od Samsung Ultra Thin Glass stakla koje pruža premijum doživljaj. Hideaway Hinge šarka, koja se diskretno uklapa u kućište uređaja, glavni je element novog dizajna. Šarku odlikuje specijalni CAM mehanizam koji omogućava da uređaj stoji samostalno, dok je za sigurnost prilikom preklapanja zadužena revolucionarna slim cutting tehnologija. Galaxy Z Fold2 koristi i specijalnu tehnologiju čišćenja, koja odstranjuje čestice prašine iz prostora između kućišta i šarke. Budući da je ovo treća generacija preklopnih uređaja, ovaj sweeper mehanizam ostvaruje efikasnije rezultate, iako je prostor za njega dodatno smanjen u poređenju sa modelom Galaxy Z Flip.

Korisnik bira: praćenje sadržaja na spoljnom ili glavnom ekranu

Novi Galaxy Z Fold2 inovativnom preklopnom formom i sofisticiranim dizajnom maksimalno će unaprijediti korisničko iskustvo. Ovaj uređaj podržava dva režima – Flex mode za rad na podijeljenom ekranu i App Continuity za neometan nastavak rada u aplikaciji prilikom prelaska sa spoljnog na glavni ekran. Ova fleksibilnost omogućava korisnicima da kreiraju ili gledaju sadržaj na spoljnom ili glavnom displeju, u zavisnosti od svojih želja.

  • Fleksibilan i produktivan uređaj – Uz Flex mode, stvaranje i uređivanje sadržaja u realnom vremenu je lakše nego ikada. Capture View Mode omogućava korisnicima da pogledaju fotografiju ili video koji su upravo snimili, dok je moguće pogledati i pet poslednjih snimaka u donjoj polovini glavnog ekrana, ali i prikaz izgleda budućeg snimka na gornjem dijelu ovog ekrana. Uz režim Auto framing Galaxy Z Fold2 snima hands-free video tako da akter sve vrijeme bude u fokusu, čak i ako se pomjera. To omogućava veoma kvalitetne snimke plesnih pokreta ili treninga, bez potrebe da se uređaj drži u rukama.
  • Nove kreativne mogućnosti – Sada i fotograf i fotografisana osoba mogu da učestvuju u stvaranju snimka, čiji se preview vidi i na unutrašnjem i na spoljašnjem ekranu, zahvaljujući Dual Preview opciji. Dodatno, zahvaljujući fleksibilnosti modela Galaxy Z Fold2, sada su mogući kvalitetni selfie snimci zadnjom kamerom, pri čemu spoljni ekran služi kao prikaz buduće fotografije.
  • Flegšip funkcije kamere – Kamera Galaxy Z Fold2 nudi performanse flegšip telefona. Uz Pro Video mode, Single Take, Bright Night i Night Mode, Galaxy Z Fold2 pomaže korisnicima da svaki trenutak zabilježe vrhunskim kvalitetom.

Maksimalno povećanje produktivnosti

Galaxy Z Fold2 omogućiće korisnicima vrhunsku produktivnost uz napredne multitasking mogućnosti i jednostavno korišćenje.

  • Unaprijeđeni multitasking alati – Uz napredni Multi-Active Window korisnici mogu lakše i fleksibilnije da kontrolišu raspored pokrenutih aplikacija na ekranu, dok je sada moguće i istovremeno otvaranje i pregledanje više dokumenata u istoj aplikaciji. Unaprijeđena Multi-Window Tray opcija omogućava otvaranje više aplikacija uz pomoć funkcija App Pair i Edge Panel, dok drag and drop opcija služi za jednostavno prebacivanje sadržaja, poput teksta, slika ili dokumenata, iz jedne u drugu aplikaciju. Split Screen Capture služi da omogući korisnicima da screenshot iz jedne aplikacije sa lakoćom prebace u drugu.
  • Personalizovano korisničko iskustvo – U odjeljku Podešavanja korisnici mogu da odaberu interfejs na glavnom ekranu u skladu sa svojim potrebama.
  • Optimizovani prikaz aplikacija – Korisnici sada mogu da optimizuju i unaprijede i vizuelni segment omiljenih aplikacija, uključujući Gmail, YouTube i Spotify. Glavni ekran omogućava da se Office aplikacije iz Microsoft 365 paketa dožive kao na tabletu. Na primjer, korisnik može da koristi Microsoft Outlook kao na tabletu, sa Inbox odjeljkom na lijevoj strani i novim mejlovima na desnoj. Takođe, može kreirati dokumenta u Microsoft Word, Excel i Power Point programima, uz toolbar poput onoga na kompjuteru.

Galaxy uređaj sa prednostima partnerstava sa kompanijama Google i Microsoft

Kroz dugogodišnje partnerstvo sa kompanijom Google, Samsung je uspostavio ekosistem i za preklopne uređaje, dok će zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Microsoft, korisnici telefona Galaxy Z Fold2 biti maksimalno produktivni i efikasni. Oslanjajući se na dugogodišnju tradiciju vrhunskog kvaliteta, Samsung iznova pomjera granice inovativnosti i inženjeringa. Modelom Galaxy Z Fold2 korisnici dobijaju uređaj sa cjelodnevnom baterijom od 4,500mAh u kombinaciji sa super brzim punjenjem, što znači da ne moraju da brinu o tome da li će se uređaj isprazniti. Ovaj model donosi i mogućnosti Samsung DeX bežičnog povezivanja radi unaprijeđene produktivnosti, dok UWB (Ultra Wide Band) tehnologija integrisana u uređaj omogućava brzo dijeljenje datoteka, fotografija ili video snimaka uz Nearby Share.

Galaxy Z Premier servis

Uz Galaxy Z Fold2 korisnici imaju pristup Galaxy Z Premier uslugama: posebnom korisničkom servisu za ova uređaj, putem koga sada mogu još lakše da zakažu savjetovanje, povežu se sa stručnjacima jedan na jedan ili saznaju kako da iskoriste pun potencijal svog Galaxy Z Fold2 uređaja. Korisnicima će uz kupovinu biti obezbijeđena i posebna jednokratna Samsung Care+ zaštita za slučajna oštećenja uređaja, koja će važiti godinu dana od dana kupovine. Takođe, Galaxy Z Fold2 korisnici će imati najkvalitetnije mobilno iskustvo zahvaljujući tri generacije zagarantovanih ažuriranja Android operativnog sistema.

Dostupnost

Novi Galaxy Z Fold2 biće dostupan od 18. septembra, na oko 40 tržišta svijeta, uključujući i Crnu Goru. Na domaćem tržištu će se prodavati po cijeni od 1999,00 €.