Teško je pronaći savršen kupaći kostim, posebno kada nas modni brendovi svakodnevno „bombarduju“ kolekcijama koje se pojavljuju na modnom tržištu. Iako smo prve ljetnje odevne komade i modne dodatke davno dodali u svoje garderobere, kupaći kostim je jedna od onih stvari čiju kupovinu volimo odlagati do zadnjeg trenutka. Traženi model mora ispuniti mnogo zahtjeva kako bi se, prvenstveno, osjećali opušteno i zadovoljno, ali i kako bi naglasili prirodnu ženstvenost, izgledali elegantno, senzualno i  odvažno.

Među novim modnim trendovima koje je najavio modni svijet i ove godine se istaklo nekoliko modela kupaćih kostima koji će osvojiti svjetske i naše plaže. U neutralnim bojama, vibratnim jarkim tonovima, nježnim pastelnim nijansama i razigranim uzorcima, najpoželjniji kupaći kostimi za sezonu pred nama rađeni su prema silueti ženskog tijela i stvoreni da laskaju baš svakoj figuri. Istovremeno jednostavni i ženstveni, novi kupaći kostimi stvaraju neodoljive siluete, među kojima ćete pronaći onaj samo vaš savršeni model. Modeli koji se ističu svakako su jednodjelni kupaći kao omiljena klasika, oni visokog struka koji donose retro šarm, ali i nezaobilazni dezeni, kao što su cvjetni i leopard motiv.

Ono što nas je posebno obradovalo ovog ljeta je vijest da je brend Alma Ras lansirao prvu kolekciju kupaćih kostima. Gdje putujete ovo ljeto? Miami, Santorini, Bali – nije važno, jer su njihovi kupaći kostimi inspirisani najpoželjnijim destinacijama i vode nas u raskoš i egzotiku, uz osjećaj najljepšeg dodira udobnosti i otmenosti. U želji da svakoj dami omoguće doživljaj luksuza, kreativni tim Alma Ras poigrao se sa dezenima i bojama, prateći najnovije modne trendove. Posebna pažnja posvećena je raznovrsnim krojevima za različite figure a koji laskaju ženskom tijelu i podižu samopouzdanje. Ova kolekcija kupaćih kostima iznjedrila je više modela, počevši od minimalističkog sportskog dizajna, preko zanimljivog asimetričnog kroja, “bandeau”, trouglića, onog klasičnog s korpicom pa do jednodjelnih modela sa zanimljivim detaljima.  U izradi su korišćeni kvalitetni materijali evropskog porijekla, dok poseban detalj krasi svaki model, a riječ je o sitnoj, sofisticiranoj aplikaciji brendirane gume Alma Ras.

Vintage komadi prebacili su se i na plažu, pa su ove godine one pune dama u kupaćim kostimima s visočijim strukom. Osim sto je ovakav kupaći praktičan jer sakriva trbuščić, itekako zna biti sexy, obzirom da stegne na pravim mjestima, a mnogo ostavlja na volju i mašti. Ovaj model kupaćeg kostima s retro prizvukom jedan je od najpopularnijih za ovu sezonu i nose ga svi.

Trend koji smo mogli vidjeti u “Čuvarima plaže” viđaćemo i na plažama ovoga ljeta: jednodjelni kupaći kostimi. Iz mora bikinija, sve više se ističu ovi kupaći kostimi, čija popularnost ove godine ponovo raste. Ove kupaće sada viđamo u niz zanimljivih boja i uzoraka, pa na njih definitivno treba obratiti pažnju. Ovo je ujedno najtraženiji kupaći kostim za ovu sezonu, pa razmišljate li “stylish” izležavanju tik uz more na pješčanoj plaži, obavezno nabavite jedan trendy jednodjelni kostim.

Kada govorimo o dezenima, must – have ove sezone su leopard i neobični šareni dezeni, koji će posebno obilježiti ovu godinu. Leopard print je uvijek IN, pa dobre stvari ne treba mijenjati. Bilo da odaberete jednodjelni Ili dvodjelni model, ako ovog ljeta na bazenu ili plaži želite da budete primijećeni, vaš siguran izbor je leopard print. Bezvremenski leopard print djeluje tako izazovno i ističe siluetu djevojke koja ga nosi. Ukoliko, ipak, nijeste fan ovog dezena, nećete pogriješiti sa uvijek aktuelnim šarenim dezenom koji podsjeća na cvjetni.

Čarobni i slikoviti modeli kupaćih kostima u kojima snovi postaju stvarnost smiješe nam se s Alma Ras polica. Požurite do Alma Ras radnje i odaberite svoje favorite.