Glavna „destinacija“ gdje se plasiraju aktuelni trendovi je društvena mreža Instagram, što ni malo ne čudi, jer, kada je u pitanju moda, najvažnija je slika. Fotografija govori više od hiljadu riječi, to dobro znamo, pa je najlakše biti inspirisan na osnovu dobre i originalne fotografije. Osim toga, mišljenja sam da napornim radom i pozitivnim razmišljanjem privlačimo određene energije. Da prevedem, obucite se kao da ste već slavni, radite na svojim ciljevima, budite optimisti i vrlo vjerovatno ćete ubrzo i postati slavni. Na skali od 1 do 10, vi prvenstveno sebi budite 10, pa ćete to postati i svima ostalima.

TOTAL LOOK

Kada sam radila fotografije za ovaj post, moram da priznam da mi je na umu bio dobar prijatelj, koji voli klasiku. Samim tim, prikazaću vam klasični stajling, ali opet klasični stajling na Kana način. Inspiracija za post mi je bila Marlene Dietrich, koja je, osim što je bila filmska diva, bila i prva žena koja je javno nosila muške pantalone. Njen stil je nadahnuo žene širom svijeta i podstakao ih da se oslobode tada konzervativnih načela i prihvate ležernost muške garderobe. Neki se pitaju otkud ženama pravo da prisvajaju muške odjevne predmete. Po meni, žena je u detaljima muškog svijeta neodoljiva i ništa je ne sputava dok žuri na poslovni sastanak, kafu sa prijateljicama ili pozorište. Ne mislim da žena u odijelu želi nešto dokazati ili se osjećati jačom, već jednostavno pronalazi inspiraciju, dodaje nit svoje ženstvenosti i nježnosti i otvara nove modne vidike.

IZDVOJENI KOMADI

Ženama je samo nebo granica, a najveća moć koju mi žene možemo imati je samopouzdanje u sopstveni stil i životne stavove. Post donosi suknju – pantalone, novi – stari trend koji sadrži dozu muških elemenata, ali ga tkanine preobražavaju i naglašavaju onu žensku notu, baš kao što je slučaj i kod sakoa. Tu je uvijek popularan šešir, komad koji odaje utisak prefinjenosti i elegancije, ali i komad koji u istoriji mode i filma ima značajno mjesto. Cijeloj kombinaciji dajem svoj pečat personalizovanim brošem, metalik zlatnim gondoletama, ali i torbom sa animal printom. Kao što rekoh, dobili smo klasičnu kombinaciju, koja je „baš dobra, i dalje otkačena i luda, ali nekako dobra skroz“ (komentar ranije pomenutog prijatelja klasičara). Ostalo je još da uzmem kartu za Hollywood!

DETALJI

SLIČNI KOMADI

 

Zahvaljujući mojim divnim prijateljicama, Jasni i Danijeli, imala sam priliku da na nedavno završenom 18. Fashion Connectionu prošetam modnom pistom. Ovo je, za mene, bilo jedno veliko i predivno iskustvo, pa im se, ovim postom, želim zahvaliti prvenstveno na ogromnoj podršci koju imam od njih od samog početka, ali i na prilici da, na ovakav način, budem dio manifestacije koju organizuju. Drage žene, hvala vam!

Veliku zahvalnost za učešće u realizaciji ovog posta želim iskazati i svojoj prijateljici Snežani Karović i učenici njene škole šminkanja, Mariji Popović, koje su zaslužne za predivni make-up u postu. Za sve zainteresovane djevojke, u toku je upis za decembarsku grupu Snežine škole šminkanja (IG: snezanakarovic9). Tu je i tim Vlado Beauty Bar-a (Porto Montenegro Tivat i The Capital Plaza Podgorica), koji je zadužen za brigu o mojoj kosi (IG: vladobeautybar), ali i drage žene iz Style Studia, koje brinu o mojoj koži i noktima. (IG: studio_style_pg).