ARTIKAL MJESECA koji smo odabrali za APRIL su unikatne, ručno rađene suknje Kotulica Design. “Kotulica”, novo ime na crnogorskom tržištu, nudi šik, trendi, kvalitetne i pristupačne komade jednog od omiljenih ženskih komada odjeće: suknje! Lepršave, kratke, dugačke, sa naborima, sa dubokim strukom, na preklop i pregršt drugih: postoji nebrojeno mnogo različitih varijanti ovog komada. Suknje nosimo i ljeti i zimi, u situacijama koje zahtijevaju eleganciju, u različitim poslovnim, ali takođe i svakodnevnim prilikama. Ideja divne Vasilise, koja stoji iza ovog brenda, i koja kaže da nema nikakve pretenzije da bude modni dizajner, bila je upravo ta da ženama različite građe, stila i profesije, ponudi jedinstvene, ručno rađene suknje, a sam naziv je potekao od italijanske riječi “kotula”, koja je i u staroj Crnoj Gori korišćena kao termin koji je označavao gornju suknju. Zašto se Vasilisa odlučila za rad na suknjama? Glavni razlog je taj što su suknje odjevni predmet koji nikada neće izaći iz mode! Odlične su za sve prilike: za šetnje, posao, svečane momente. One su izraz ženstvenosti i daju dozu prefinjenosti i elegancije, pa ćete u njima sigurno privući poglede oko vas. Kako je Vasilisa prvo radila suknje za prodicu i prijatelje, iz razgovora sa njima zaključila je da je ženama koje nemaju “manekenske” mjere izuzetno teško da pronađu svoju idealnu suknju. Kada su izašli prvi komadi, privukla je pažnju na svoj rad, pa se, samim tim, i posao počeo širiti.

Akcenat u ponudi “Kotulice” je na suknjama midi dužine i pencil suknjama, koje su, definitivno, jedan od must have komada sezone! Žene su “lude” za ovim modelima zato što su atraktivni, prijatni i uvijek se savršeno kombinuju uz sve odjevne komade. Dok je nekim ženama suknja pencil kroja sinonim za poslovnu odejću, ona je danas mnogo više od toga. Zavodljivog, ali opet strogog oblika ova suknja je idealne dužine, a jednako dobro izgleda sa svilenim košuljama i vunenim džemperima. Važno je naglasiti da “Kotulica” ne radi serijsku proizvodnju, pa su djevojke koje se odluče za jedan ovakav komad u mogućnosti da same izaberu svoj model, materijal i dezen. Na taj način, dobijate unikatan komad rađen po svojim mjerama, što je svima nama važno. U ponudi su modeli od kratkih do dugih suknji, najkvalitetniji materijali (od vještačke kože do svile), kao i različiti dezeni (cvjetni, tufne, animal): na vama je samo da izaberete i ponesete svoju fenomenalnu unikatnu suknju, u skladu sa vašim stilom i ličnošću!

Ukoliko vam se dopada naš izbor, suknje možete poručiti preko Instagram profila: https://www.instagram.com/kotulica_design/.

 

Make – up: Anđela Babić (Kralja Nikole 128, Podgorica)

Fotografija: Nikola Radović