Podgorica je prošle godine postala bogatija za sjajan objekat “Nonna”, jedinstvenu kombinaciju pekare, poslastičarnice i kafeterije u stilu Pariza i njegovih čuvenih boulangeries – pâtisseries. Projekat je oživljen idejom Aleksandre Fatović, ali i kreditnom podrškom Investiciono razvojnog fonda (IRF). Atraktivna lokacija i specifičan spoj modernog i tradicionalnog glavni je element ovog objekta, uz posvećenost detaljima i originalna dizajnerska rešenja. Enterijer “Nonne” odiše karakterističnim detaljima, među kojima najvise pažnje privlači sto od hrasta starog više od 100 godina. “Prilikom obrade tog drveta dobili smo indentične polovine i tako odlučili da gostima vrijeme za tim stolom bude opušteno, ispunjeno komunikacijom, interakcijom i zajedničkim užitkom”, objasnila nam je Aleksandra. “Nonna” donosi kombinaciju iskustava iz zemalja Evrope i svijeta, kao i dobru ponudu hrane i ambijenta. Ovdje je sve posvećeno komforu i prijatnom ambijentu za goste, a ponudu čine pekarski specijaliteti, italijanska Kimbo kafa, hladno cijeđeni sokovi i krofne koje, osim ukusom, mame i lijepim pakovanjem. Prelijepo mjesto za uživanje u hrani koju svi obožavamo!
*Fotografija: Nikola Vulikić, privatna arhiva