Pratiti trendove jedna je sasvim obična priča u vremenu u kom živimo i gdje se nameću isti, no kada je riječ o postavljanju ili predviđanju trendova, ulazimo u jednu sasvim drugačiju priču. Priču o odvažnosti, promjenama i inovacijama. A, ipak, priču o ličnom pečatu, izrazu, inspiraciji i kreativnosti. Sezone iza nas iznjedrile su mnoge trendove, kako u cijeloj modnoj, tako i u kozmetičkoj industriji. I, mada na prvi pogled ili pomen, nijeste mislili da će neki od njih zaživjeti, svaki je ostavio utisak i obilježio period svog trajanja.
Djevojke koje posjećuju salone, djevojke su koje njeguju trend i stil, pa uvijek postavljaju pitanje šta je to “in” ili “must have” predstojeće sezone, pa sam, kroz sopstvena predviđanja i praćenja linija svjetskih proizvodjača lakova na tržištu, sama postavljala prognoze i uvijek su bile tačne. U našem poslu, morate biti korak ispred sezona i trendova, jer kada se proglase trendom određene boje, one već moraju biti na našim policama i predstavljene vama. Zato su sve prognoze i “mjerkanja” tržišta i noviteta uvijek mjerodavne. U skladu sa time, za sezonu proljeće/ljeto 2019 , odmah možemo reći da će biti raznolika i šarena, ostavljajući prostora za smjele boje, eksperimentisanja i kombinovanje boja i asimetriju. Pastelne boje lakova, sa pravom, ove sezone su na tronu, pa će manikiri i pedikiri biti najčešće u pastelo ljubičastim, narandžastim, plavim, žutim bojama. Ili, ako se usudite, kombinujte sve zajedno. Krečaste i jarke, tzv. drečave boje, ne zaostaju, pa će Vaš omiljeni čisto bijeli, krečasti “led” plavi, ili, pak, jarko ljubičasti ili roze, i dalje ostati omiljeni. Ipak, važna napomena i isključivi “must have” i trend koji nikada ne prolazi i koji vam savjetujemo, je da ono što vam dobro stoji i dio je vašeg stila, nikada ne izlazi iz mode. Ali, ostavite malo prostora za eksperimentisanja, jer obećavamo da ovim trendovima pastelnih i jarkih boja ni vi nećete odoljeti.
Uživajte u šarenolikoj sezoni i omiljenim kozmetičkim ritualima. Ovo je za mene bila posebno draga i lijepa tema, obzirom na to da svakodnevno vodim razgovore na ovu temu. Uživala sam u pisanju odgovora, a nadam se da ste i vi uživale čitajući. Ne pratite samo trendove, postavljajte ih!