Redken 5th Avenue NYC je američki brand profesionalne kozmetike za kosu, koji su 1960. godine osnovali glumica Paula Kent i frizer Jheri Redding. Ideja je potekla iz razloga što je Paola bila dosta osjetljiva na kozmetičke proizvode koje je koristila na setovima. Shvatila je da želi da pomogne svim ljudima koji imaju problem sa kosom i tjemenom, pa je stvorila profesionalni brend bogat proizvodima koji su nježni, ali djelotvorni.

Fokusira se na razvoj prekretničkih proizvoda i svojim inovativnim pristupom podržava kreativnost frizera i stilista. Šamponi, regeneratori, maske i sprejevi za stilizovanje kose brenda Redken veoma su popularni širom svijeta. Velik raspon proizvodnih linija garantuje da će svako izabrati samo ono najbolje za svoju kosu. Zahvaljujući specijalnim i istovremeno blagim preparatima, kozmetika za kosu Redken garancija je najkvalitetnije njege. Redken 5th Avenue NYC neprestano je u centru aktuelnih događanja, prisutan je na Nedjeljama mode u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu, budi interes kod ljudi, daje tempo i donosi najmodernije trendove u industriji njege za kosu.

Brend nudi proizvode za koloraciju, teksturu i stajling. Kompanija dosta ulaže i u edukaciju frizera širom svijeta, učeći ih kako da pravilno koriste njihove proizvode na način da oni budu efektniji. Glavni edukacioni centar je u Njujorku, u srcu Menhetna. Često organizuju i brojne seminare, koji su korisnicima dostupni i online. Godine 1993. godine L’oreal je kupio kompaniju Redken. Danas je brend prisutan u preko 43 zemlje. Jedan je od najpoznatijih brendova ikada, a od 2004. godine kompanija je u svoju ponudu uvela i proizvode namijenjene muškarcima. Svi Redken proizvodi po prvi put dostupni su u Crnoj Gori, u ekskluzivnom beauty concept storeu “Sophie’s Beauty Line”, a  njihov svima dobro poznati hairstylist Danijel Arnaut biće Redken edukator za Crnu Goru.