Bez vode nema života. Tako i naša koža treba „piti“: 365 dana godišnje, bilo da je dan ili noć, našoj koži treba hidratantna njega. Hidrirana koža je odraz zdravlja. Hidratacija je idealna da bi se kompenzovali učinci stresa i starenje, a služi i za dnevno čišćenje kože. Slušajte svoje tijelo: dehidrirana koža je stanje koje je moguće popraviti, ali je ključno pravovremeno reagovati kako ne bismo imali neugodna zatezanja kože, male dehidracijske bore i kako nam ne bi nedostajalo sjaja.

Tip kože je nepromjenjiv. Njega imamo za čitav život. Suva je koža tip kože, dok je dehidrirana koža stanje. Nezavisno od toga da li je naša koža prirodno suva, mješovita, normalna ili masna, kožu mogu dehidrirati nepovoljni spoljni uticaji, pa tako i masna koža može biti dehidrirana. Hidrolipidni film (posebno kad često čistite kožu) vrlo je često oštećen, koža više ne može zadržavati vodu i pojavljuje se osjećaj nelagode i zatezanja.

Fitolozi Yves Rochera uzeli su bioinspiraciju iz sukulenta koji posjeduje fantastičan hidracioni mehanizam: Edulis i njegova izuzetna morfološka, strukturna i fiziološka adaptacija Genius. Edulis se prilagodio. Svoje je listove učinio glavnim oružjem kako bi se odupro i širio na mjestima na kojima bi malo biljaka preživjelo. Stručnjaci iz Yves Rochea prikazali su mimetizam u mehanizmu djelovanja između vode u biljci i djelovanja na koži. U centru nove linije Hydra Végétal je pomenuta Edulis voda, koja pomaže koži da prikuplja vodu, zadržava je u različitim slojevima kože i neprekidno je oslobađa tokom 48 sati.

Kolekciju čine sledeći proizvodi: gel za pranje lica, mlijeko za čišćenje lica, 2 u 1 hidratantna micelarna voda, hidratantni tonik za lice, bogata hidratantna krema za normalnu i suvu, hidratantna gel krema za normalnu i mješovitu kožu, hidratantna krema za područje oko očiju i Grand mat ruž.