Na našem tržištu, koje postaje sve bogatije inovativnim preparatima, postoji niz odličnih novih brendova koji ne samo da njeguju kožu, već mogu riješiti mnoge vaše probleme. U nekom od prethodnih tekstova, upoznali smo vas sa Mokosh kozmetikom, koja je trenutno must have. Mokosh koristi darove flore da kreira recepte za svoju kozmetiku. Za njihovu proizvodnju koriste se samo pažljivo odabrane, uglavnom organske sirovine. Ovog puta predstavljamo njihove dragulje za njegu lica, koja imaju najbolje recenzije dermatologa kako domaćih, tako i stranih. Po benefitima koje će dati vašoj koži ne samo da su alternativa već i konkurencija skupim formulama. Proizvodi su dostupni u Crnoj Gori, a možete ih poručiti preko Instagram profila Glow Baby ili istoimenog sajta.

Umivalica sa eteričnim uljem smokve

Hranjivo i hidratantno sredstvo za čišćenje lica sa ukusnim mirisom smokve nježno uklanja zagađenj sa površine kože, zahvaljujući upotrebi prirodnih sredstava za pranje (ekstrahovanih iz kokosovog ulja). Gel sadrži kompleks od pet minerala: silicijum, magnezijum, bakar, gvožđe i cink, ekstrahovan iz kvasca Saccharomices cerevisiae, koji su bili podvrgnuti biofermentaciji. Minerali u obliku fermenata imaju veću bioraspoloživost i to osigurava bolju prehranu kože, čini je glatkom i poboljšava njene zaštitne funkcije. Ekstrakt ploda smokve sadržan u gelu ima snažne antioksidativne i hidratantne efekte na kožu. Ekstrakt smokve Opuntia djeluje na sličan način, ali i smiruje iritacije kože. Ekstrakt pamuka vlaži i njeguje kožu i štiti je od negativnih efekata slobodnih radikala.

 Aktivni piling sa ružom i borovnicom

Zahvaljujući kombinaciji mineralnog korunda i enzima ovaj piling temeljno ljušti, posvjetljuje i zaglađuje kožu. Zahvaljujući jedinstvenom sadržaju polinezasićenih masnih kisjelina, ulje sjemenki divlje ruže vlaži kožu, a takođe je i snažno regeneriše, obnavljajući ćelije. Dokazano je da ulje stimuliše ćelije da proizvode kolagen i elastin i sprečava fotostarenje kože. Ekstrakti ruže damasta, ploda borovnice, vanile, maline i grožđa imaju snažno antioksidativno dejstvo, neutrališući slobodne radikale. Ekstrakt marakuje ima antibakterijska svojstva. Zahvaljujući svojoj sposobnosti razgradnje proteina, enzimi papaje i ananasa uklanjaju mrtve ćelije kože, stimulišu mikrocirkulaciju i regulišu lučenje sebuma.

Maska za lice sa ovsenom kašom i vodom od bambusa.

Ekstrakti drveta Tara i crvenih algi zajedno sa glikopolimerima i galaktomerima stvaraju tanak, zaglađujući film na koži i donose značajan efekat liftinga već od prve upotrebe, usporavajući i proces starenja kože. Ovsena kaša sadrži ceramide i lipide, pomažući vašoj koži da ostane zdrava. Bambusova voda, puna silicijum dioksida, postaje savršeno bioraspoloživa za kožu zbog procesa fermentacije, podržavajući pravilnu hidrataciju kože. Biofermenti takođe podržavaju regeneraciju prirodne mikroflore kože. Prirodni bisabolol ima umirujuće dejstvo, dok organski sastojci karite maslac i ulje jojobe imaju hranljiva, regenerišuća i elastična svojstva. Kompleks koji sadrži vitamin E, skvalen i beta-sitosterol prirodnog porijekla pomaže u borbi protiv slobodnih radikala odgovornih za starenje kože.

Balzam za lice i tijelo sa zelenom kafom i duvanom

Balzam za lice i tijelo sa ekstraktom zelene kafe i duvana čini da koža bude hidrirana i elastična. Koži daje lijep osećaj i odlično miriše. Ovaj ekskluzivni losion dizajniran je da hrani, vlaži i neguje kožu vašeg tijela i lica. Losion se brzo upija, čineći kožu baršunasto mekom. Jedinstvena kombinacija ekstrakta lista duvana uronjenog u ulje konoplje ima antioksidativno i zaštitno dejstvo, dok ulje piskavice puno fitoestrogena pojačava ovaj efekat. Ulje crnog sjemena sadrži mnoštvo omega masnih kisjelina koje jačaju hidrolipidni sloj kože. Ulja argana, jojobe i baobaba regenerišu kožu i vidljivo poboljšavaju njen izgled i stanje. Vitamin E usporava proces starenja, umiruje i štiti kožu. Redovna upotreba balzama čini kožu glatkom, elastičnijom, nahranjenom i regenerisanom iz dana u dan. Intenzivan, biljni miris balzama poboljšava karakteristike balzama, dok dodir eteričnog ulja pačulija daje parfemski karakter.

Anti-age krema ruža i borovnica

Krema za lice, vrat i dekolte sa djelovanjem protiv bora. Aktivni sastojci pomažu u sporijem fotostarenju kože, što znači da je krema efikasna u borbi protiv pjega, fleka na licu, hiperpigmentacije kože i ujednačava boju tena. Ulje divlje ruže, poznato kao “ulje mladosti”, sadrži nezasićene masne kisjeline, vitamine (uglavnom C) i minerale. Intenzivno hidrira i regeneriše kožu lica. Takođe, štiti od negativnih efekata slobodnih radikala. Nanošenje kreme vidljivo smanjuje bore na licu. Vitamin C sadržan u kremi pokazuje efekte posvjetljavanja i smanjuje promjenu boje kože. Zahvaljujući snažnim antioksidativnim svojstvima, savršena je za njegu mlade kože, kao i protiv starenja kože. Usporava stvaranje bora i deluje kao prirodni zaštitni filter.

Liposomal serum za okoloočno područje

Serum se sastoji od niskomolekularne hijaluronske kisjeline, ceramida i skvalana zatvorenih u strukturama liposoma sličnih ćelijskim membranama. On omogućava efikasan prodor do krhke kože oko očiju. Liposomi se razgrađuju u koži i postepeno oslobađaju hijaluronsku kisjelinu koja se širi i ispunjava bore na koži. Ceramidi i skvalan efikasno nadopunjuju nedovoljnu količinu lipida u gornjem sloju epidermisa. Prirodna biljna ulja argana, jojobe i šafranike snažno vlaže i regenerišu kožu. Ulje sjemena krastavca pruža upalni i zaglađujući efekat, dok opuntia macerat revitalizuje kožu, smiruje iritacije i poboljšava strukturu hidrolipidnog filma. Serum sadrži svjež miris krastavca.

Krema za okoloočno područje sa ekstraktom zelenog čaja

Krema za lice za područje oko očiju koja sprečava širenje krvnih sudova oko očiju, što dovodi do smanjenja nadustosti u regiji ispod očiju i svjetlije boje tamnih podočnjaka. Takođe, sadrži ekstrakt zelenog čaja koji ima snažna antioksidativna svojstva i odlaže procese starenja kože izazvane UV zračenjem. Sadrži aktivni ekstrakt morskih algi, koji sprečava širenje krvnih sudova oko očiju i kofein, koji stimuliše mikrocirkulaciju u koži. Stoga, ako se koristi sistematski i svakodnevno, smanjuje tamne kolutove i nadutost ispod očiju. Ulja susama, argana i kokosa regenerišu i obnavljaju oštećenu kožu i daju joj dugotrajnu hidratantnost. Mineralna liskuna optički poboljšava tonus kože i čini da koža oko očiju izgleda blistavo. Krema je lagane i prijatne teksture, što olakšava nanošenje i upijanje.