Počnite od klasične bijele košulje, jer sa njom ne možete pogriješiti. Kombinujte je uz farmerke, elegantne pantalone, sako, suknju ili je obucite ispod haljine bez rukava. Šta god da izaberete, izgledaćete zavodljivo! Ona može da doprinese da djelujete strogo ili nježno, zavisno od prilike u kojoj je nosite i sa čim je uklapate. Definitivno je jedan od najpraktičnijih komada odjeće, pa neka vam uvijek bude pri ruci kada se spremate za poslovni sastanak, žurku ili kafu s prijateljicama.

Ono što je neizbježan dio “back sto school” stila je i karirani uzorak. Ove sezone je neizbježan, poželjan i jedan je od definitivno najupečatljivijih trendova, kojem nijesu odoljele ni modne ikone i ljubitelji mode. Osim toga, svestran je i lak za nošenje. Upravo zato je dopušteno nositi karo dezen u različitim varijantama. Bez obzira da li izaberete zemljane tonove, klasičnu kaki i sivu ili teget, pank crveno-crnu ili nekonvencionalnu svijetlo rozu, ljubičastu ili zelenu, izgledaćete moderno ove jeseni.

Uz haljinu, najpraktičniji komad odjeće je, svakako, kombinezon, koji je svoj povratak na modnu scenu doživio prije par godina, ali ni u ovoj sezoni nećete moći da pobjegnete od njega. Zašto ga volimo? Jer je savršeno praktičan i jednostavan. Uz kombinezon su vam dovoljne efektne cipele i torba i spremni ste za posao. Kombinezon je fantastična zamjena za haljinu, a ove sezone popularni su kombinezoni u jarkim bojama od prirodnih materijala, strogih linija i krojeva.

Poslovni stil obično najčešće počiva na uniformisanim komadima odjeće i pridržavanju dres – kodu. U početku, ovakvo oblačenje može predstavljati promjenu u odnosu na svakodnevne kombinacije, ali, poslije nekog vremena, upadamo u monotoniju i ponestaje nam ideja. Međutim, poštovanje dres – koda ne mora da znači da nekada ne možete izaći iz okvira i biti primijećene. Nekoliko predloga takvih poslovnih outfita možete pogledati u nastavku.

Garderoba: Legend