Nakon sedam godina od lansiranja kultnog mirisa “La vie est belle”, Lancôme je ponovno ispisao parfemsku istoriju novim parfemom za žene: Idôle. Inspiracija za kreiranje ovog parfema leži u osnaživanju žena širom svijeta, kako bi ih podstakao da bez straha osmisle vlastitu priču o uspjehu, odrede u kojem smjeru žele ići i na kraju uspiju.

Novi mošusni i cvjetni cipreni parfem stvorile su tri kreativke: Shyamala Maisondieu, Adriana Medina i Nadège Le Garlantezec. Esencija ružinih latica iz održivog uzgoja u turskoj provinciji Isparta ekskluzivno je proizvedena za Lancôme. Uz vrtne ruže uzgojene u Francuskoj, savršeno se uklapa s notama bergamota, kruške i španskog jasmina iz Indije, pa donosi dašak “čistoće i sjaja” uz koji svaka žena može započeti svoju priču.

“Zadovoljstvo je biti u prilici da prisustvujemo predstavljanju još jednog Lancôme noviteta. Riječ je o parfemu Idôle. Pratimo u korak sve ono što Lancôme radi”, rekao je Davor Mašković iz “Bar-Kod Shop”-a. U ime kompanije L’Oreal, gostima se obratila Vesna Bajramović, Business Developer menadžerka za L’Oréal Luxe. Ona je predstavila novi parfem i naglasila da je riječ o mirisu za sve generacije, kako nove, koje nalaze način da se bore za ono što žele, tako i za starije generacije, koje su možda zaboravile kako doći do svojih ciljeva.

Raskošan i blag, svjež i zavodljiv, Lancôme Idôle je miris samopouzdanja i ženstvenosti, uz koji ćete pokoriti svijet. On predstavlja novu originalnu viziju uspjeha, viziju koja ne razjedinjuje svojim prkosom konvenciji, već ujedinjuje i prevazilazi je. Uz to, bočica za Idôle, koju je osmislio arhitekta i industrijski dizajner Chafik Gasmi, odaje počast tehničkom razvoju i inovacijama. Naime, bočica parfema debljine svega 15 mm jedna je od najtanjih u svijetu.

“Izuzetno mi je drago što predstavljam novi parfem Lancôme. Idôle je miris sa značenjem. Sviđa mi se što je svjež i lagan. Izbirljiva sam kada je riječ o parfemima, a Idôle miriše apsolutno neodoljivo i zato ga obožavam”, izjavila je glumica i pjevačica Zendaya, koja je zaštitno lice parfema. Françoise Lehmann, predsjednica globalnog brenda Lancôme, poručuje: “Uzbuđeni smo što smo uspjeli stvoriti parfem za novu generaciju žena koje preispituju status quo, oslobađaju se tradicije i mijenjanju pojam uspjeha. Ta nova samouvjerenost koja ih povezuje i uz koju rastu podstiče ih da skalu svaki put podižu sve više. Lancôme strateški lansira miris Idôle i izuzetno nam je zadovoljstvo predstaviti ga svijetu uz Zendayu.”

Idôle dolazi u nekoliko bočica koje možete ponovno napuniti (25 ml, 50 ml i 75 ml) na malim fontanama parfema “La Recharge”, koje će biti dostupne na odabranim prodajnim mjestima.

*Fotografija: Boris Šekularac za Montenegro Magazin