Higijena usta i zuba predstavlja jednu od najznačajnijih mjera za očuvanje oralnog zdravlja. Zdravi zubi nam, pored estetike, omogućavaju i pravilnu ishranu kao i pravilan govor. Pravilna higijena zuba podrazumijeva svakodnevnu njegu zuba, odnosno pranje uz upotrebu paste, četkice i vodice ili konca. Po čemu se SWISSDENT razlikuje u odnosu na ostale proizvode za dentalnu njegu? Razlika od bilo koje druge paste za zube, četkice ili vodice za usta leži u patentiranoj nanodent tehnologiji izbjeljivanja. SWISSDENT donosi različite proizvode za različite potrebe – ali sve za zdrav osmijeh koji oduzima dah!

SWISSDENT EXTREME pasta za izbjeljivanje je posebno preporučljiva osobama čiji su zubi promijenili boju zbog upotrebe čaja, kafe, crnog vina i cigareta. Koenzim Q10 i vitamin E pospješuju podmladjivanje ćelija i revitalizaciju desni.
SWISSDENT GENTLE je izuzetno nježna pasta za izbjeljivanje posebno namijenjena osobama sa osjetljivim desnima i blagom dekoloracijom zuba. Naročito pogodna za navlake, implante i proteze.
SWISSDENT BIOCARE zubna pasta sadrži inovativnu kombinaciju aktivnih sastojaka (biomineralizacija) koji učvršćuju površinu zuba i smanjuju i sprečavaju osjetljivost i dekoloraciju. Ekstrakti biljaka onemogućavaju stvaranje kamenca i poboljšavaju zdravlje desni.
SWISSDENT CRYSTAL zubna pasta sprečava starenje zuba i stvara novi sloj gledji, smanjuje osjetljivost i nadoknadjuje gubitak minerala u zubima.
Zajedničko za sve četkice SWISSDENT je da imaju malu glavu četkice koja im omogućava pristup i najnepristupačnijim mjestima u ustima. Konkavni (u obliku kašike) oblik glave četkice odgovara konveksnim konturama zuba i sprečava oštećivanje i povrede desni. Tako imamo Whitening Soft, meku četkicu koja pospješuje izbjeljivanje, zatim za osjetljive desni, extra meka. Inače sve četkice i paste su patentirane i proizvedene u Švajcarskoji. Čisto informativno, cijene svih ovih pasti su po 9,90€, osim Crystal koja je 11,50€. Četkice su po 4,90€, a najtraženija je “zlatna” – whitening.

SWISSDENT četkice dostupne su u svim “Cosmetics” marketima, a paste u Cosmetics Pharmacy apotekama.