Na beauty sceni još od 2012. godine vlada trend gustih obrva koje su inspirisane modelom Carom Delevigne i njenim bujnim obrvama za kojima uzdišu mnoge žene širom svijeta. Kako beauty eksperti stalno smišljaju nove načine za to poboljšanje izgleda obrva, od tada su se pojavili brojni trendovi poput shadinga, threadinga, microbladinga, microfeatheringa i mnogih drugih. Međutim, jedan trend je probudio najveće zanimanje ove godine, a to je laminiranje obrva – brow lamination.

Ovaj trend nastao je u Moskvi, a tretman uključuje polutrajnu formulu, koja je relativno slična minivalu za kosu. Hemijska tečnost obogaćena keratinom nanosi se na obrve uz pomoć češlja ili spoolieja kojim se dlačice namještaju u određeni položaj. U rezultatima ovog tretmana možete uživati čak šest do osam nedjelja. Za razliku od threadinga ili čupanja obrva voskom, tretman laminiranja je bezbolan. Tretman traje svega 40 minuta i zahtjeva minimalnu količinu održavanja. Što je još bolje, laminiranje je odličan trend za sve tipove obrva, bilo za gušće, oštre dlačice, bilo za one koji popunjavaju svoje obrve drugim kozmetičkim i make up proizvodima. To je zato što se dlačice mogu namjestiti tačno tamo gdje je potrebno popunjavanje.

Lash lift, poznat i kao minival trepavica, predstavlja postupak hemijskog podizanja i uvijanja trepavica, koji je trenutno aktuelan. Za ovaj tretman se uglavnom opredeljuju devojke koje imaju izrazito svijetle i kratke prirodne trepavice, kako bi ih malo više istakle i naglasile, kao i one koje su rođene sa prirodno spuštenim trepavicama. Uz ovaj postupak se često radi i farbanje trepavica, za još veću naglašenost. Efekat može da traje i od 6 do 8 nedelja. Lash lifting je nježan tretman koji iz korijena podiže vaše prirodne trepavice i savršeno otvara pogled. Ova inovacija bi vrlo brzo mogla potpuno nadomjestiti potrebu za vještačkim trepavicama.

Ovi izuzetno traženi trentmani, koji su zaludjeli žene u svijetu, odnedavno su dostupni u najljepšem crnogorskom beauty concept store-u Sophie’s Beauty Line.