Crnogorska dizajnerka Ivana Miranović objavila je teaser “Runaway Brides” – “Odbjegle mlade” kao simpatičan uvod u kolekciju “The One”, koju će publika imati prilike da vidi u avgustu. Sa Ivanom smo govorili o “bumu” koji su izazvala dva modela uslikana na Kubi, a ona nam je uz osmijeh rekla “tek ćete da vidite kakvu kolekciju vjenčanica spremam”.

“Runaway Brides” tj. “Odbjegle mlade” fotografisane na Kubi samo je simpatičan uvod u kolekciju ‘The One’, Miranovićeve koja stoji iza svog brenda “Itsa couture”, koji je od samog osnivanja, osvojio srca mnogih dama. Ivana je sada najavila kolekciju vjenčanica koju priprema u svom ateljeu i za koju kaže da će fascinirati sve buduće mlade, i pomjeriti dosadašnja poimanja kako mlada treba da izgleda.

“Teaser kampanje uslikan je na Kubi u nekom opuštenijem ambijentu nakon perioda dvogodišnjeg karantina koji nam je, pored svega što nam je uzeo, donio da više razmišljamo o sebi, da jasnije vidimo svoje ciljeve i da sa naglašenim samopouzdanjem biramo osobu sa kojom želimo da provedemo čitav život”, kaže nam Miranović.

O tome koliko se stil vjenčanica i samih vjenčanja promijenio od pandemije kaže: “Lockdown je promijenio naše stavove o tome kako treba da izgleda naše vjenčanje, sa akcentom na sami čin vjenčanja i na mladence, a samim tim i kako treba da izgleda vjenčanica”, objašnjava i, uz osmijeh, dodaje: “Kolekcija ‘The One’ koja će biti predstavljena krajem ljeta je nešto što jedva čekam da podijelim sa publikom”.

A kakva je sada mlada, šta želi, očekuje? “Ono što me raduje je da je tipična mlada, sada u odnosu na prethodni period u kome je bila opterećena ogromnim brojem detalja oko same organizacije događaja, zvanica, sada fokusirana na sebe, ležernija, dozvoljava sebi da bude duhovita, prirodnija, opuštenija, da vjenčanica bude u midi ili mini varijanti, pa čak u bojama drugačijim od bijele”, otkriva.

Klijentkinje su kako kaže pokazale veliko interesovanje za kolekcijom vjenčanica. “Smatram i da sam dovoljno zrela kao dizajner da ispunim očekivanja žena koje mi povjere takav zadatak”, zaključila je dizajnerka.