Dobra vijest za sve ljubiteljke ljepote! Catrice bestseller, HD Liquid Coverage tečni puder, slavi svoj relaunch. Bestseller brenda Catrice sada dolazi sa hit sastojkom NIACINAMIDOM, univerzalnim sastojkom za blistavu kožu iz snova. Formula je još čistija, bez mikroplastičnih čestica i obogaćena niacinamidom koji poboljšava kožu.

Efekat druge kože

HD Liquid Coverage tečni puder pruža osjećaj druge kože i stvara baršunasti mat, savršen ten – do 24 sata! Ultra lagana, tečna tekstura visoke performanse prirodno prekriva nedostatke kože, a takođe je vodootporna, otporna na znoj i preslikavanje na odjeću.

Nova formula HD Liquid Coverage tečnog puder dolazi s niacinamidom koji ima višestruko djelovanje na kožu.  Djeluje protivupalno i smanjuje crvenilo, a negovo djelovanje podstiče razvoj ceramide, čime se ublažava pojava preuranjenog starenja kože. Niacinamid, takođe poznat kao nikotinamid, oblik je vitamina B3 koji se topi u vodi, što znači da se ne čuva u tijelu i važno ga je nadoknaditi. Niacinamid je apsolutno neophodan za postizanje željenog blistavog sjaja jer podstiče svjetliji izgled kože. Prednosti ovog sastojka za posvjetljivanje uveliko su rezultat svih kombinovanih brojnih svojstava poboljšanja tena, poput njegove sposobnosti da očuva hidrataciju kože, smanji crvenilo, izblijedi tamne mrlje i zaštiti kožu od stresnih faktora iz okoline.

Izvrstan  za sve tipove kože

Masna? Kombinovana? Zrela koža? Nije važno! Ovaj umirujući sastojak smatra se izvrsnim izborom za sve tipove kože, čak i za osjetljivu kožu. Obično se vrlo dobro podnosi i često se preporučuje kao pametna opcija za one s osjetljivom kožom ili za sve koji traže nježnu, ali učinkovitu formulu za njegu kože. Višenamjenske prednosti niacinamida čine ga bitnim za svaku rutinu njege kože protiv starenja. Ovaj sastojak pospješuje mladalački izgled kože, a može umanjiti i pojavu finih linija i bora svojim snažnim hidratantnim i punim sposobnostima:

  • Postojan 24 časa;
  • S niacinamidom;
  • Vodootporan i otporan na znoj;
  • Bez ulja i mikroplastičnih čestica.

HD Liquid Coverage tečni puder sa niacinamidom možete naći na policama „Cosmetics“ marketa.