Dugo se u modnoj radionici porodice Murišić krčkala ideja o pokretanju modnog brenda. Znanja, želje i umijeća, nije im falilo. Jeste hrabrosti. Onda je, kako to obično biva, prelomila glava porodice i Murišići su u novembru 2020. godine krenuli da sopstvenom modnom pričom, koju su nazvali „Nidl“ („Igla“), osvajaju tržište. Brend je inspirisan svakom damom koja korača svojim putem, hrabro i sa stavom, dok vas svojim komadima žele ohrabriti da budete svoje i neustrašive, jer nema toga šta jedna žena ne može kada hoće!

Nidl nije samo lijepa modna priča, već i jedna topla priča o talentu i zajedničkim snagama jedne nikšićke porodice, koja polako gradi i postavlja temelje svog brenda. Murišići se modom bave već 20 godina kroz plasiranje raznih modnih marki u svom porodičnom butiku u Nikšiću. Kada je Ivana upisivala modni fakultet svi su znali da će se jednoga dana, u tom istom prostoru, naći njihov brend. Bilo je potrebno njeno lično, kao i profesionalno sazrijevanje, takođe i sazrijevanje njenih sestara, da bi se odlučili na takav zajednički korak. Svaki član porodice ima svoju ulogu. Mama i tata Murišić prave krojeve, pripremaju i spremaju krojne listove za šivenje. Takođe su i u kreativnom dijelu aktivni. Ivana je tu da svoje iskustvo upotrijebi izborom i kvalitetom materijala, proizvodnje i u kreativnom dijelu, a njena sestra Jovana zadužena je za prodaju i održavanje butika u Nikšiću. Tu je i sestra Slađana, koja je zadužena za butik u Budvi. Zet Nikola, za transport stvari između gradova. Drugi zet, Milan, za stratešku organizaciju na području primorja. Ivanin momak Bojan je IT podrška, i radi sve što je vezano za internet prodaju. Možda najveću podršku imaju od sestre Slavojke koja je zadužena i za organizaciju, marketing, ali i u kretivnom dijelu. Murišići su naučeni da uvijek budu svoji, različiti i da tu posebnost njeguju, jer kada ste svoji, onda ste prirodni. “Najteže je raditi i živjeti u neskladu sa sobom, i pokušati biti neko ko niste. Time otežavate sebe da izrazite svoju posebnost. U modi i umjetnosti nema kompromisa: ili stojite iza ideje čvrsto ili ne. Ako stojite iza ideje, vrlo brzo ćete sve ubijediti da je to prava stvar i vaša ideja može ubrzo postati univerzalni sinonim za estetiku”, kaže dizajnerka za koju je moda stil života. I više od toga – sami život.

Murišićeva ima prepoznatljiv stil kad su u pitanju modeli sa njenim potpisom, prilično su estravagantni, pravljeni po standardima visoke mode. Za razliku od njih, komadi iz porodičnog brenda su nosiviji. Nidl modeli namijenjeni su svim ženama kojima je prioritet unikatnost, kvalitet materijala i jedinstvenost kroja. Svaki aspekat mode ima svoje prednosti i mane. Visoka moda traži inovativnost, kreativnost, ekstavaganciju, ali ujedno vas ograničava u pogledu nosivosti. Komercijalni modeli traže kvalitet materijala, izrade, ali jednostavnost u kroju i prilagođenost u koloritu, što je ujedno jako zahtjevno. Svjedoci smo koliko je moda izgubila na kvalitetu zbog hiperproduktivnosti i masovne proizvodnje. Svuda oko nas su komadi garderobe koji se proizvode u velikim serijama, svi smo na neki način uniformisani, puko pratimo trendove bez ikakvog ličnog pečata. I ono što je najvažnije, ne gledamo sastav materijala i nijesmo upućeni u to kako  materijali lošeg kvaliteta utiču na naše tijelo. Nidl se razlikuje od ostalih po odabiru materijala, i komadima koji su proizvedeni u malim serijama. Svaki model je urađen u jednoj seriji, čime se sprečava masovna konzumaciju proizvoda a zadržava unikatnost. Upravo je “Nidl” brend i namijenjen svim damama koje cijene domaći proizvod, unikatnost i kvalitet”. Njihovi modni komadi su vizuelno, kao i cjenovno, pristupačni široj populaciji. Cilj im je da se žene šireg raspona godina pronađu u njihovim modelima. Takođe, klijenti mogu očekivati predusretljivost što se svakog aspekta tiče, što uključuje savjetovanje, korekciju modela i doživotnu garanciju i korekciju ukoliko je potrebna. Zaštitni znak ”Nidl”-a je autentičnost, ali i domaća proizvodnja, kvalitetni materijali, uslužnost, želja da se svakom klijentu izadje u susret. Ne ograničavaju se koloritom, već u svakoj boji nađu adekvatam model.

Stvaranje kolekcije je jedan proces koji mora sačinjavati više segmenata. Kao porodica uvijek su težili kvalitetu pa samim tim dok biraju modele trude se da budu vanvremenski i generacijski neograničeni. Želja im je da brend nose kako starije dame, tako i mlađe generacije i da taj jedan komad bude onaj kojem se žene rado vraćaju svake sezone. Ono po čemu se ovaj brend takođe razlikuje od Ivaninog samostalnog rada je i to da, pored odjeće, Nidl ima svoje torbe. Tašne su brendirane i izvor su saradnje porodice Murišić koja datira godinama unazad. Riječ je modelima koji su jako kvalitetni, a pristupačni, a koji se, takođe, dobro uklapaju uz sve Nidl modele, koje možete potražiti na 3 adrese: u Nikšiću (Vuka Karadžića bb), Podgorici (Jovana Tomaševića 1) i Budvi (Mediteranska 2).