Higijena usta i zuba predstavlja jednu od najznačajnijih mjera za očuvanje oralnog zdravlja. Zdravi zubi nam, pored estetike, omogućavaju i pravilnu ishranu kao i pravilan govor. Pravilna higijena zuba podrazumijeva svakodnevnu njegu zuba, odnosno pranje uz upotrebu paste, četkice i vodice ili konca. Po čemu se bugarski brend Nordics razlikuje u odnosu na ostale proizvode za dentalnu njegu? Razlika je u tome što Nordics premium četkica za zube dolazi sa trostruko više vlakana i ima ergonomsku ručku, koja je izrađena od PLA (Polylactic Acid – vrsta polimera koji se proizvodi iz obnovljivih izvora i može se reciklirati). Mala glava ima 6580 visokokvalitetnih vlakana, koja donose izuzetan osjećaj čistoće. Poređenja radi, obične četkice za zube imaju oko 2000 vlakana. Ambalaža se može reciklirati, pa tako čuvamo i prirodu.

Nordics Sensitive Gums pasta za zube pomoći će vam da ublažite iritacije i vratite zdravu crvenu boju desni. Osjetljivost desni i zuba je ozbiljan problem koji može dovesti do niza neugodnih problema, ali ova izuzetno djelotvorna pasta će učiniti da vaši zubi budu stvarno čisti i jaki. Nježna menta bori se protiv neugodnog zadaha, a ostatak savršeno odabranih sastojaka pružiće vam najveće moguće zadovoljstvo. Ovo je prva Nordics pasta za zube u tubi od šećerne trske!
Nordics Organic Complete PRO pasta za zube sadrži niz organskih ekstrakata. Svi oni imaju snažna protivupalna, antiseptička i umirujuća svojstva. Complete PRO pomoći će vam da održite zdrav osmijeh, dok će poboljšati cjelokupno stanje vaših zuba i desni. Ekstakti aloe vere i žalfije smiruju iritacije i upalne procese u ustima. Ekstrakt nara smanjuje nakupljanje plaka i služi kao snažan antioksidans. Ova pasta sadrži fluorid kako bi bila što djelotvornija u borbi protiv karijesa.

Proizvodi su dostupni u svim “Cosmetics” marketima.