Starenjem koža postaje tanja. To se dešava zato što sadržaj kolagena opada i koža gubi elastičnost. Spoljašnji faktori, kao što su UV zraci, pušenje ili hormoni mogu uticati na degradaciju kolagena. Kolagen je važna strukturna komponenta jer utiče na spoljašnji izgled kože. Osim što utiče na sadržaj vlage u koži, utiče i na njenu elastičnost. Postoje mnogi oblici kolagena, a u organizam ga možemo unositi putem hrane, kao dodatak prehrani u kapsulama, tečnom obliku, u prahu, ili koristiti neki od kozmetičkih preparata. U novom postu predstavljamo vam Yasenka proizvode za zdravu i elastičnu kožu, iznutra i spolja, kako bismo vam pomogli da odaberete pravi kolagen za sebe.

Yasenka je hrvatska fabrika vitamina, minerala i dodataka prehrani, otvorena krajem decembra 2014. godine. Yasenkin potpis mogu nositi samo vrhunski proizvodi. Prepoznatljiv kvalitet njihovih proizvoda osiguravaju implementacijom i stalnim unapređivanjem najviših standarda kvaliteta, najsavremenijom tehnologijom i vrhunskim ljudskim potencijalima. Kontinuirano i temeljno prate tržišna kretanja, projekte i ponašanje krajnjih kupaca kako bi došli do aktuelnih informacija koje su nužne za shvatanje i prilagođavanje današnjem tržištu. Svjesni važnosti istraživanja zbog kompleksnosti tržišta i stalnih promjena koje se na njemu događaju, u Yasenki ulaganje u istraživanje stavljaju u sam vrhu svojih prioriteta. Svaka dobra ideja, projekat i posao počinju od krajnjih kupaca, njihovih potreba ili želja. Yasenka nudi tehnologiju najvišeg nivoa za proizvodnju ljekova, dodataka prehrani i kozmetike. Zahvaljujući kompaniji Fit-Lab, premium proizvodi brenda Yasenka dostupni su u Crnoj Gori. Plan je da prodaja na početku ide isključivo online putem (plaćanje pouzećem i elektronski), nakon čega se planira širenje i na maloprodajne lance koji se bave prodajom navedene vrste proizvoda.

Prilikom kupovine proizvoda sa kolagenom potrebno je obratiti pažnju na sastav, ali i proizvođača kako bi bili sigurni da kupujete kvalitetan proizvod koji znate gdje se proizvodi, koje kontrole prolazi i da sadrži kliničke studije kojima možete vjerovati. Yasenka Skinage linija preporučena je od strane dermatologa i farmaceuta, kao i od svih onih koji za zdravlje i izgled svoje kože biraju provjeren farmaceutski kvalitet. Linija se sastoji od nekoliko proizvoda: Skinage collagen Advanced, koji se preporučuje za početak, Skinage collagen Prestige, koji sadrži dvostruku dozu kolagena i pomaže obnovi strukture duboko u dermisu, i Skinage collagen Elegance, za sve one koji se bore sa aknama, hiperpigmentacijom, sivom i umornom kožom. Yasenka kolageni premium kvaliteta sadrže Naticol, za koji klinički dokazano da uzimanje 5 g Naticola – hidrolizovanog morskog kolagena, kroz osam sedmica smanjuje pojavu bora i poboljšava zategnutost kože. Tečni oblik kolagena osigurava bržu apsorpciju i veću iskoristivost, što dugoročno doprinosi ljepoti vaše kože. Uz pomoć najsavremenijih tehnologija, Yasenkini stručnjaci pretvaraju prirodne sastojke u vrhunske proizvode svjetskog kvaliteta.

Skinage COLLAGEN ADVANCED 5000 sa ukusom narandže donosi kombinaciju kolagena, hijaluronske kisjeline i resveratrola, koja hrani kožu iznutra, dok vitamin C doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože i doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Starenjem se smanjuje sposobnost tijela da proizvodi kolagen i hijaluronsku kisjelinu, što dovodi do smanjenja elastičnosti i gipkosti kože, što u konačnom rezultira nastankom bora. Tokom starenja kolagenska vlakna se počinju razdvajati, a međuprostori ispunjeni hijaluronskom kisjelinom se smanjuju i prazne. Uzimanjem proizvoda osigurano je dodatno unošenje kolagena i hijaluronske kisjeline u tijelo. Ublažava bore, vraća hidrataciju i vlagu, sprečava opuštanje kože, vraća blistavu i zdravu kožu, jača nokte i kosu, podržava vezivno tkivo i pomaže kod bolova u zglobovima i dobar je izvor proteina i hrane za mišiće.

Skinage COLLAGEN PRESTIGE 10000 sadrži 10.000 mg hidrolizovanog kolagena, 100 mg hijaluronske kisjeline, 100 mg vitamina C, vitamine B kompleksa, mangan i cink. Dvostruka doza kolagena sa kombinacijom hijaluronske kisjeline i vitamina B kompleksa, koja hrani kožu iznutra, dok vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Ovaj proizvod sa ukusom šumskog voća vraća koži sjaj i elastičnost, pomaže u ublažavanju bora, održava zdravu i blistavu kožu, vraća sjaj i snagu kosi i noktima, čuva kosti i vezivna tkiva i podržava prirodnu proizvodnju i sintezu kolagena.

Skinage COLLAGEN ELEGANCE 10000 sa ukusom trešnje sadrži 10.000 mg hidrolizovanog kolagena, 2.000 mg MSM – a, ekstrakt zelenog čaja, koenzim Q10, 100 mg hijaluronske kisjeline, 100 mg vitamina C, vitamine B kompleksa i cink. Revitalizuje umoran ten, sprečava upalne procese, smanjuje nastanak tamnih fleka, podiže energiju i osigurava detox efekat. Yasenka kolagen Elegance 10000 je kombinacija sastojaka koja osigurava vašoj koži brže obnavljanje, štiti ćelije od oksidativnog stresa, smanjuje bore, revitalizuje i hidrira, povećava energiju i vraća mladalački izgled. Uz to, podstiče rast i čvrstoću kose i noktiju i osigurava energiju i bolje iskorišćavanje nutrijenata.

Skinage linija kolagena za unutrašnju upotrebu dopunjena je proizvodima Hair Boost, fenomenalnim proizvodom za kosu i Active Body, detoks proizvodom, koji predstavlja vaš prvi korak transformacije.

Skinage HAIR BOOST sadrži Cynatine (keratin) HNS, cink, vitamine B komplexa (B1,B2,B6,B12, folnu kisjelinu, biotin, pantotensua kisjelinu i  niacin. Keratin je glavni gradivni element kose i noktiju koji čini 80% hemijskog sastava vlasi. Keratin koji izgrađuje kosu i nokte sastavljen je od aminokisjelina koje su povezane u alfa vezu. Sadrži veće količine aminokisjeline cisteina koje se povezuju disulfidnim vezama i stvaraju cistin. Dvostruke veze poprečno povezuju lance keratina. Broj veza zavisi od tipa kose, a veći broj osigurava bolju čvrstoću i oblik kose i otpornost na hemikalije i mehanička oštećenja. Tečni oblik keratina osigurava bržu apsorpciju i veću iskoristivost, što dugoročno doprinosi ljepoti vaše kose. Hair Boost jača strukturu dlake, podstiče rast nove mlade kose, smanjuje opadanje kose do 50% u prvih 3 mjeseca korišćenja, rešava problem opadanja kose iznutra, a ne “maskira ga” i vraća kosi sjaj i gustinu koju je nekad imala. Rezultati su dokazani kliničkim ispitivanjima.

Skinage ACTIVE BODY donosi kombinaciju visoko koncentrovanih sastojaka koji omogućavaju detoks, brži metabolizam, sagorijevanje masti, uklanjanje suvišne vode iz organizma i viši nivo energije. Glavni aktivni sastojci koji pružaju podršku i prvi korak transformacije su: crna rotkva, mate čaj, enzimi ananasa i papaje, čičak, artičoka i maslačak. Kako bi se sa povećanom tjelesnom masom, nepravilnim rasporedom masnih naslaga, usporenim metabolizmom ali i osjećajem nadutosti uhvatili u koštac prije nego što se razviju zdravstveni problemi, ova kombinacija sastojaka omogućava čišćenje i obnovu jetre, brže uklanjanje toksina iz tijela, smanjenje nivoa holesterola, bolje varenje, brže sagorijevanje kalorija, smanjen osjećaj nadutosti, ubrzan metabolizam. Takođe, doprinosi osjećaju lakoće i poletnosti, povećava energiju, daje osjećaj sitosti i povećava učinkovitost vježbanja i izdržljivosti. Proizvod se preporučuje za detoks jetre i cijelog organizma, za aktivaciju metabolizma i bolju probavu, kod problema s visceralnom debljinom (masne naslage na području trbuha i bokova), kod problema zadržavanja vode i nakupljanja celulita i za povećanje učinkovitosti vježbanja i brže gubljenje kilograma i suvišnih centimetara.