Švedska kompanija FOREO, čiju aparaturu za negu lica obožavamo, prva je primijenila jedinstvena svojstva silikona na uređaje za oralnu njegu. Više od 6 decenija električna četkica za zube je ostala nepromijenjena, ne uspijevajući da osvoji korisnike ručnih četkica za zube. ISSA je najveći, najhrabriji korak u dizajnu četkica za zube u poslednjih 60 godina. Kombinujući stil i funkciju sa revolucionarnim karakteristikama, ISSA četkice za zube nude potpuno nov način pranja zuba. Svaki uređaj koristi strogo siguran za telo i hipoalergenski medicinski silikon, koji nudi higijenska, nježna i efikasna rešenja. Osim ISSA 2 i ISSA mini 2 četkica za zube, tu su i ISSA 3, ISSA mini 3, ISSA Play, ISSA kids, ISSA baby. 

Ljestvica napredne oralne njege ponovo je podignuta. Issa 3, kompletna 4 u 1 njega oralne nege za zube, desni, jezik i obraze, trenutno predstavlja najpopularniju oralnu njegu na svetu. U pitanju su nove i poboljšane četkice sa 2 hiljade puta jačim silikonskim čekinjama koje se odbijaju unazad i čine da Hibrid Vave glava četkice traje još duže. PBT polimerne čekinje pružaju intenzivnije čišćenje plaka, a meke silikonske čekinje klize duž linije desni za nježnu masažu. U pitanju je do 11.000 pulsacija visokog intenziteta u minuti. Još neke od ISSA 3 karakteristika su: Lagana, laka za nošenje, ima 16 podesivih intenziteta, kao i ugrađeni tajmer, indikator slabe baterije i zaključavanje putovanja. Glava četke traje do 6 mjeseci, dok zadnji dio glave četke služi kao sredstvo za čišćenje jezika i obraza. Osim toga, uz uređaj dolazi 2-godišnja ograničena garancija. Ono što izdvaja ISSA 3 četkicu za zube od ostalih električnih četkica je spoj glatkog i vodootpornog dizajna, poboljšane sonične pulsacije i kombinovane glave četkice. Uz punjenje nakon kog ćete četkicu koristiti narednih 365 dana, ISSA 3 garantuje vam osmijeh na duge staze.

Dodaci koji se mogu nabaviti uz ISSA četkicu:

  • ISSA™ silikonska glava za četkicu – napravljena u potpunosti od medicinskog neabrazivnog silikona, ova glava četkice čisti i polira zube pružajući desnima nježnu masažu. Nastavak je potrebno zamijeniti na svakih godinu dana.
  • ISSA™ Hybrid nastavak – hibridna glava četkice napravljena je od kombinacije silikonskih i PBT polimerskih vlakana i kao takva je istovremeno efikasna u čišćenju plaka i nježna prema osjetljivim desnima. Nastavak je potrebno zamijeniti na svakih 6 mjeseci.
  • ISSA™ Tongue Cleaner nastavak – silikonska glava za detaljno čišćenje jezika. Treba je zamijeniti jednom godišnje.

ISSA mini 3

Sadrži 3D fleksibilnu hibridnu glavu četkice, pa je tako ISSA mini 3 savršena za one koji preferiraju glavu četkice manje veličine. Nježna je za zube i desni, otporna na plak, a Smile Helpers osiguravaju četkanje 2 minuta i trepću kada niste četkali više od 12 sati. ISSA 3 ima do 9.000 zvučnih pulsacija u minuti, laka je, lagana za nošenje i ima torbicu koja je jednostavna za upotrebu u pokretu, gdje jednosatno punjenje traje do 265 upotreba. Ima jedan intenzitet, ugrađeni tajmer i LED indikator slabe baterije, kao i rukohvat protiv klizanja za izuzetno udobno rukovanje i najbolje iskustvo četkanja. Glava četke traje do 6 mjeseci, a zadnji dio glave četkice služi kao sredstvo za čišćenje jezika.

ISSA kids

Ova četkica pogodna je za djecu uzrasta od 5 do 12 godina. Ima silikonske + PBT polimerne čekinje za plak koje su čvrste, ali nježne za desni. Smile Helpers Glee i Glum pomažu u praćenju navika oralne higijene, a tu je i do devet hiljada nježnih zvučnih pulsacija, kao i silikon medicinskog kvaliteta otporan na bakterije. Jednosatno punjenje traje do 265 dana. ISSA Kids četkica ima dva režima: režim masaže desni i režim četkice. Njena zamjenjljiva glava traje do 6 mjeseci, lagana je, laka za nošenje i ima ugrađeni tajmer.

ISSA baby

ISSA baby pogodan je za bebe i djecu do četiri godine. Omogućava precizno čišćenje mliječnih zuba pokrivanjem svakog zuba posebno iz svih uglova, nježno masira osjetljive desni kako bi ublažio iritaciju, a Smile Helpers Glee i Glum pomažu roditeljima da prate djeci navike oralne higijene. Još neke od karakteristika ISSA baby četkice su do 6.000 nježnih zvučnih pulsacija. Super mekan silikon medicinskog kvaliteta, jednosatno punjenje koje traje do 480 upotreba, 2 režima – režim masaže desni i režim četkice, ultra-bezbjedna glava četke koja se ne može odvojiti. ISSA baby je lagana, laka za nošenje, i ima integrisani tajmer.