InfraShape Horizontal je uređaj najnovije generacije za oblikovanje tijela, koji već na prvi pogled prevazilazi sva očekivanja. Dopadljiv, moderan dizajn u kapsuli ležećeg bicikla, koja sadrži više inovativnih tehnologija (ekran osjetljiv na dodir, luksuzna kožna obloga, vakuum masaža, infracrveni zraci, kolagen lampa, dopune u vidu svjetlosne i aromaterapije). Uređaj koji će učiniti da i oni koji su lijeni zavole treniranje, čeka vas u Body Shape Studiju u City kvartu, koji su zastupnici ove mašine koja posjeduje više inovativnih tehnologija. Ovdje ćete u dobroj atmosferi i komforu, uz stručnu pomoć, ostvariti svoje želje!

Ova fitnes sprava koja kombinuje fizičku aktivnosti na ležećem biciklu sa tehnologijom vakuum masaže pod pritiskom, infracrvenim zagrijavanjem i stimulacijom proizvodnje kolagena. Stoga možete uživati u kardio vježbama na udobnom sjedištu bicikla u ležećem položaju. Ovaj jedinstveni spoj tehnologija moguć je samo na ovoj spravi, koja putem naprednog vakuum pritiska i infracrvene tehnologije aktivira sposobnost tijela da ciljano sagorijeva masne naslage i celulit nakupljen na posebnim djelovima, olakšavajući pritom da se tijelo lakše oslobodi duboko uskladištenih masti.

InfraShape Horizontal kombinuje nekoliko inovativnih tehnologija u jednoj spravi, pa garantuje gubitak do 1.300 (za 30 minuta trneinga) – 1.700 kalorija (tokom 50-minutnog treninga). Donosi mnogo benefita, kao što su: smanjenje celulita, redukcija obima, sagorijevanje velikog broja kalorija, poboljšana cirkulacija koja vodi do elastičnije i čvršće kože, poboljšan limfni sistem, bolja fizička kondicija, eliminacija sindroma “hladnih stopala”, brzo sagorijevanje masnog tkiva, bolje fizičko i mentalno stanje, gubitak težine i oslobađanje “hormona sreće” tokom tretmana.
Bezbjedan je za gojazne osobe, kao i za početnike, pošto fizička aktivnost na ležećem biciklu rasterećuje kičmu čime se izbjegavaju moguće povrede leđa. Tokom treninga možete udobno da ležite dok se istovremeno oslobađate suvišnih kilograma i slušate omiljenu muziku, jer se jednostavno priključuje na Android ili IPhone uređaj. Proces znojenja se odvija i na onim površinama tijela koje nisu ,,zatvorene“ u kapsuli, jer je naše tijelo jedinstven, u svakom segmentu povezan sistem. Dejstvom infracrvenih zraka tijelo nam se zagrijava, što dovodi do znojenja. Protok krvi se ubrzava da bi nam se tijelo rashladilo na optimalnu temperaturu, što znači da nam organizam funkcioniše povećanim intenzitetom. Uređaj objedinjuje vakuum masažu pod pritiskom sa infracrvenim zracima, čime pospješuje smanjenje tjelesne težine, veoma brzo sagorijevanje kalorija i veoma efikasno oblikovanje tijela. U kombinaciji sa kolagen tretmanom u znatnoj mjeri doprinosi podmlađivanju kože.
Dejstvo na organizam?
Tokom InfraShape Horizontal treninga 80% izgubljene tjelesne težine čini voda, a ostatak su: masti, holesterol, teški metali rastvorljivi u mastima (olovo, živa, kadmijum, aluminijum) i određene otrovne materije (dioksin, ostaci hemijskih materija). Ranije se ovakav nivo i efekat detoksikacije mogao postići jedino bavljenjem sportovima koji zahtevaju veliki napor, poput trčanja maratona. Infracrveni zraci doprinose ubrzanju cirkulacije limfe, kao i smanjenju masnog tkiva. Tokom svakog dana se iz vazduha, vode i prehrambenih artikala naš organizam ,,puni“ štetnim materijama, a InfraShape Horizontal pomaže u njihovom neutralisanju.
U infra-saunama koje raspolažu infracrvenim zracima prosječan ljudski organizam, u sjedećem položaju za 50 minuta, sagori od 600 do 700 kcal. Tokom boravka u sauni naše tijelo se znoji, pumpa krv i tako pokušava da se rashladi, znači, radi veoma naporno. Vakuum trening je kontinuirano smjenjivanje visokog i niskog pritiska. Intenzivno snabdijeva krvlju masno tkivo na problematičnom području, ubrzava razmjenu materija, što pospješuje organizam na brže i intenzivnije sagorijevanje kalorija. Usled dejstva vakuuma sagori se od 200 do 300 kcal. Prosječna osoba tokom vožnje bicikla uobičajenim tempom, za 50 minuta sagori od 300 do 400 kcal. Folija-pantalone i kreme za sagorijevanje masnog tkiva često se koriste na problematičnim područjima da bi se oslobodili još nekoliko stotina kalorija. Na osnovu gore navedenih podataka, tokom 50 minuta u InfraShape Horizontalu oslobađamo se do 1700 kcal. Svaka osoba drugačije reaguje na opterećenje, što zavisi i od trenutno aktuelnog stanja organizma, ishrane, količine konzumirane vode, tipa razmjene materija i drugih promijena u sredini. U zavisnosti od fizičke kondicije i stanja klijenta infracrveni zraci, vakuum i vožnja ležećeg bicikla se pojedinačno mogu podešavati i regulisati.
Uz InfraShape Horizontal, Body Shape Studio nudi i Roll Shape tretmane.  Radi se o najnaprednijoj verziji roll masažnih sprava za smanjenje celulita, mršavljenje, izbacivanje toksina, bolju cirkulaciju, zatezanje selektovanih djelova tijela, čvršću i glatku kožu i uklanjanje mišićne napetosti. Prednosti su: anticelulit masaža, stvaranje kolagena, infrared zraci, a nudi i ozon i svjetlosnu terapiju.
Ovaj trening se ne preporučuje ukoliko ste u nekom od sledećih stanja: trudnoća, dojenje, nedavno izvršen hirurški zahvat, akutna zaraza, upalne bolesti, povišena tjelesna temperatura, oboljenja srca / koronarnih arterija, tromboza ili rizik od tromboze, bolne i proširene vene, visok krvni pritisak koji se ne drži pod kontrolom, bruh koji se ne liječi, intenzivna menstruacija, ginekološke tegobe, poput endometrioze.