Jovanka radicevic

CHIWELOOK:      Da li sa istim žarom igraš kada to radiš za svoj klub i onda kada braniš boje crnogorske reprezentacije?

JOVANKA: Neko sam ko sebe daje 100 posto u poslu kojim se bavim, nebitno je gdje i za koga da igram, a braniti boje svoje zemlje i nositi grb je prije svega za svakog sportistu san, ali i odgovornost i obaveza da daš sve od sebe…

CHIWELOOK:      Već drugu godinu za redom igraš za ŽRK Vardar. U Makedoniji si upoznala svog vjerenika, stekla prijatelje i brzo se uklopila. Šta to ima Makedonija, a nema nijedna druga zemlja sa Balkana?

JOVANKA: Makedonija je zemlja koja je jako slična našoj Crnoj Gori. Ljudi su jako srdačni i mili, uklopila sam se brzo i zaista mi je ovdje kao kod kuće. Skoplje je grad koji živi, odiše nekom harmonijom i ljubavlju… Ne bih sada mogla da upoređujem Makedoniju sa ostalim zemljama Balkana, jer svaka zemlja je lijepa na svoj nacin.

CHIWELOOK:      Dakle, „gravče na tavče“ ili „cicvara“ ?

JOVANKA: Veliki sam ljubitelj makedonske hrane, doduše moram da pazim zbog sporta, ali svakako je to gravče na tavče, njihov specijalitet koji je savršen…

joka 8

CHIWELOOK:      Odakle crpiš snagu i šta je to što te motiviše da svakim danom budeš bolja i uspešnija na terenu ?

JOVANKA: Jednostavno postavljate ciljeve i težite njihovim ostvarivanjima, neko sam ko ima bogatu igračku karijeru, ali se nisam zasitila i uvjek imam novi cilj koji postavljam sebi, doći do vrha je jako težak i dug put, sa mnogo uspona i padova, a ostati na vrhu je još teže… Ono što mi daje snagu je moj karakter i inat da budem najbolja.

CHIWELOOK:      Da li bi i zbog čega bila u stanju da se odrekneš rukometa, ako bi morala?

JOVANKA: Nisam razmišljala o tome, jer je rukomet moj život. Svakako da je porodica ispred svega i mislim da za sve ima vremena, samo ako se dobro organizujete.

CHIWELOOK:      Da li postoji još nešto na profesionalnom polju da nisi, a želiš da ostvariš, i šta za tebe znači uspjeh?

JOVANKA: Naravno da postoji, želim da osvojim Ligu Šampiona sa Vardarom i sa reprezentacijom da se osvojim medalju sa Svjetskom prvenstvu i na sljedećoj Olimpijadi. Onda mogu da se posvetim drugim stvarima  🙂joka 2

IZA PARAVANA

CHIWELOOK:      Da li i kako ispoljavš svoju ličnost kroz modu?

JOVANKA: Ispoljavam, uglavnom sam u sportskim stvarima, jer se u tome najljepše osjećam, ali najviše mi zavisi od raspoloženja šta ću obući.

CHIWELOOK:      Koji su bili simboli mode tvog djetinjstva?

JOVANKA:  Simboli mog djetinjstva su bile haljinice i šeširi, ko bi rekao! 🙂

CHIWELOOK:       „Moja moda“ u tri koraka:

JOVANKA: 1) Farmerice 2) Patike 3) Košulja

CHIWELOOK:     Da li pored sportskog preferiraš i neki drugi imidž?

JOVANKA:  Naravno da volim da se obučem elegantno u zavisnosti od situacije i uvjek to budu neke haljine ili kožna suknja i košulja, a ljeti kada sam slobodna i na pauzi, preferiram visoke potpetice i lepršave haljine.  joka 6

CHIWELOOK:      U čemu se krije tajna ljepote jedne žene?

JOVANKA: Tajna ljepote jedne žene po meni se ne ogleda u skupocjenim torbama, garderobi ili nakitu. Tajna je u njenim manirima, odmjerenosti, šarmu, a sve ostalo zavisi od materijalnih sredstava koliko je neko u mogućnosti da sebi priušti.

CHIWELOOK:     Omiljeni dizajner, aksesoar i parfem?

JOVANKA: Najviše volim dizajn dva tandema Dolce&Gabbana i Dsquared2, ali nisam neko ko robuje markama, mnogo mi je važno kako se u tome osjećam i ako se meni ne sviđa kako mi stoji može da bude hit koliko hoće, neću ga nositi. Najvise što volim i za čime sam “bolesna” su dobre patike i torbe. Od torbi posebno volim one sa potpisom Micahel Kors-a. I to je nešto čega najviše imam, sve ostalo mi je manje bitno. Parfem koji koristim zavisi od godišnjeg doba, ali su mi omiljeni Omnia i Jasmin Noir od Bvlgari-a.