CHIWELOOK: Šefica ste kabineta ministra vanjskih poslova i savjetnica potpredsjednika Vlade za evropske integracije. Da li Vas opterećuje odgovornost koju sa sobom nosi funkcija koju trenutno obavljate?

ANĐELA: Zadaci koji su dio svakodnevne poslovne agende, zahtijevaju ozbiljan pristup i podrazumijevaju odgovornost. Svaki angažman je novi izazov, a potpun je kada se uspješno obavi , samim tim unaprijedi znanje , obogati iskustvo. To nas oblikuje, motiviše, nikako ne opterećuje.

CHIWELOOK: Crna Gora je od 2012. od kada traju pregovori sa Briselom o pristupanju EU otvorila 18 poglavlja. Uz to, jedan od glavnih spoljno-političkih prioriteta naše države je i dobijanje pozivnice za učlanjenje u NATO savez. Kako ste zadovoljni dosadašnjom dinamikom i kakva su očekivanja Vlade u 2015. godini na ovim poljima?

ANĐELA: Svakodnevno svjedočim predanosti ključnih donosioca odluka u Vladi u ispunjavanju spoljnopolitičkih prioriteta, a kroz posao koji obavljam i sama sam dio tih procesa. Ponosna sam da se ovog maja, samo 9 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore, nalazimo na putu sa ciljevima koji su jasni i u fazi reformi koje nas iz mjeseca u mjesec sve više preporučuju za članstvo u EU i NATO. Vjerujem u sve njihove aspekte koji za krovne vrijednosti imaju političko-bezbjednosnu stabilnost, a koju usko prati i ekonomska, direktno uslovljena tržištem, znanjem, konkurencijom.  Smatram opravdanim da vjerujemo da će do kraja 2015. Crna Gora dobiti poziv za članstvo u NATO.

CHIWELOOK: Kako uspijevate da uskladite svoj bogat poslovni život sa privatnim, s’obzirom na to da ste majka i supruga?

ANĐELA: Dobar plan je više od pola uspijeha. Upravo me svakodnevno bogata agenda čini da se tako i osjećam.

Andjela slike tel 2110

CHIWELOOK: Da li imate neostvarenih profesionalnih ciljeva i šta za Vas znači uspjeh?ANĐELA: Profesionalne ciljeve uvijek postaviš prema tome koliko znaš, ili znaš da znaš. Moji su vezani za svaki oblik usavršavanja prvenstveno iz oblasti ekonomije koju sam odavno odabrala kao svoju profesiju. Vjerujem u moć znanja, a uspjeh je uvijek u mogućnosti izbora. Voljela bih da je moja i budućnost moje porodice vezana za takav ambijent.

IZA PARAVANA

CHIWELOOK: Koliko je poslovno odijevanje važno i šta Vi volite da nosite na poslu?

ANĐELA: Važno je. Svakodnevno komuniciramo na verbalan i neverbalan način. Profesija i vrsta posla dijelom opredjeljuju i kodeks oblačenja i to nije slučajno. Volim i gajim konzervativan poslovni stil kao sporednu i  skromnu poruku, nikako dominantnu. Moderno i lijepo vidim u jednostavnosti i eleganciji modnih kombinacija. Lični pečat je u detaljima. Udobnost i ženstvenost se podrazumijevaju.

CHIWELOOK:  Da li i kako ispoljavate svoju ličnost kroz modu?

ANĐELA: Kroz modu svi ispoljavamo svoju ličnost, samo je neko za to manje ili više zainteresovan ili vješt. To mogu primijetiti čak i kod moje šestogodišnje kćerke Lane.  Moda jeste i jedan način uglavnom svjesne neverbalne komunikacije sa okolinom. Ne treba podcjenjivati njen uticaj na utisak. Postoji poseban “sve pod kontrolom” autoritativan utisak koji volim i cijenim.

W 2

CHIWELOOK: Koji su bili simboli mode Vašeg djetinjstva?

ANĐELA: Pamučno, šareno, udobno. Benetton.

 CHIWELOOK: „Moja moda“ u tri koraka:

1) Svedeno

2) Udobno

3) Ženstveno

CHIWELOOK: Dnevna doza Vašeg uređivanja sadržana je u…?

ANĐELA: Šta god da istaknem vjerujem da se ne bi mnogo razlikovalo od većine savremenih žena kada je uređivanje u pitanju. Međutim, baza za svaki dnevni ritual je nezamjenjivi osjećaj lakoće koji obezbjedjujemo samo kontinuiranom njegom, zdravim i dobro organizovanim načinom života. Ne postoji frizura, tretman ili krema koji mogu adekvatno da kompenzuju loš san.

CHIWELOOK: U čemu se krije tajna ljepote jedne žene?

ANĐELA: U ljubavi i zadovoljstvu.

Andjela Slika 1

CHIWELOOK: Pokoravate li se modnim zakonima ili ih pak ignorišete stvarajući svoje?

ANĐELA: Moda je lijepa, inspiriše, osvježi dan. Može da bude i dobar biznis. Njena moć za mene ostaje u ovim okvirima.

CHIWELOOK:  Kako vidite budućnost savremenog odijevanja?

ANĐELA: Vjerujem da će modni trendovi sve više pratiti život savremenog čovjeka, a ne živote savremenih dizajnera. Brendove treba utopiti u naš jedinstven modni stil. Čini mi se da je sve više zahtjevnih kupaca koji za cijenu koju plaćaju traže kvalitet više.

CHIWELOOK: Omiljeni dizajner, aksesoar i parfem?

ANĐELA: Nemam omiljenog dizajnera, a od aksesoara je neizbježan sat.  Parfem koji volim je Coco Mademoiselle – Chanel , miriše na ženu zbog koje je kreator jednostavnosti dala zasluženo mjesto u svijetu ljepote.