„Ljepotica i Zvijer“ je priča o rađanju ljubavi, ali i o tome kako ljubav može preobraziti način na koji vidite one koje volite. Pouka bajke je da zaboravimo na površnost i da ljepota osobe koju volite dolazi iz zaljubljenog srca. Kada ljepotica shvati unutrašnju ljepotu zvijeri i postojanost svojih osjećanja, spoljašnji izgled zvijeri joj više neće biti toliko važan. Priča o ljubavi ljepotice i zvijeri siguran je znak prave ljubavi, jer se upravo zbog tog najiskrenijeg osjećaja zvijer preobražava u princa. I u stvarnom životu, a ne samo u bajci, svaka osoba koju volite i smatrate srodnom dušom mogla bi se smatrati princom ili princezom. Bajka ima srećan završetak, jer je velika ljubav između ljepotice i zvijeri bila prava i postojana, jer se ljepotica, uprkos strahu, sprijateljila sa začaranom poslugom zamka i naučila da prevaziđe odvratnu spoljašnjost zvijeri, shvativši da se dobrodušni pravi princ nalazi unutra. Emocija i dirljiva ljubav dvoje ljudi koji se upoznaju spuštanjem zidova, Belino nastojanje da skine kletvu sa začaranog zamka, prijateljstvo koje čvrsto vlada iza njegovih zidina, poverenje i nada, vode nas u dvosatno putovanje u djetinjstvo, kako bi ponovili jednu od najbitnijih lekcija, a to je da prava ljepota leži u dubini duše. Čovjek koji je priču započeo ohološću mladog princa, kao zvijer je spoznao ljepotu ljubavi, pustio Bel i u tom trenutku ponovo, iako u tijelu zvjeri, postao čovjek.

TOTAL LOOK

Ova bajka može da nas nauči mnogo i o nekim djelovima sebe koje mrzimo. Psihološki kliše je da moramo da naučimo da volimo sebe, čak i one djelove nas koji su za javnu osudu. Ipak, ova priča krije važnu lekciju koja je već vjekovima tu. Ta univerzalna istina je vjerovatno i razlog njenog opstanka. Prema njoj, morate naučiti da volite i stvari koje kod sebe trenutno mrzite. Nije riječ o tome da treba da dobijete divnog princa već da shvatite da se iza svake ružnoće krije neka vrijednost, blago koje treba da zavolite. Dok to ne uspijete bićete zatvoreni u zatvorskoj odaji neprihvatanja. Samo kroz ovu vrstu prihvatanja možemo cijeniti naše probleme i izazove kao poklone. Kada sebe prihvatimo i zavolimo možemo reći da ćemo živjeti srećno do kraja života. I tu nema onog čuvenog “ali”. Jednostavno je, samo prihvatite sve izazove i pokušajte u svemu pronaći ljepotu u zvijeri svog života.

IZDVOJENI KOMADI

A sad da se iz bajkovitog vratimo u realnu svakodnevnicu, koju možemo obojati koloritnim komadima odjeće. Uz haljinu, najpraktičniji komad odjeće je, svakako, kombinezon, koji je svoj povratak na modnu scenu doživio prije par godina, ali ni u ovoj sezoni nećete moći pobjeći od njega. Kombinezon je fantastična zamjena za haljinu, koja je u toplijim danima jedan od sastavnih djelova naših svakodnevnih kombinacija. Ove sezone popularni su kombinezoni u jarkim bojama od prirodnih materijala, strogih linija i krojeva. Print i šarenilo boja je ono što ćemo nositi i ove sezone, pa svakako preporučujem da izaberete onaj koji će pristajati vašoj građi, i izgledati chic i opušteno. Moj izbor je pink kombinezon, koji zbog dress code-a na poslu, dopunjavam laganim mantilom i espadrilama cvjetnog printa, ali i efektnim nakitom “Пierre”, koji sam nedavno otkrila. Torba i espadrile nijesu “par”, ali je zato savršena dopuna kombinezonu.

DETALJI

SLIČNI KOMADI

 

Zasluga za fenomenalnu frizuru i šminku pripada Bojani i Anji, dijelu tima divnog prijatelja Vlada (IG: vladobeautybar), pa im, ovom prilikom, želim iskazati veliku zahvalnost za učešće u realizaciji ovog posta.