Dugogodišnje iskustvo u treniranju sportista i rekreativaca Marino Bašić, nagrađivani kondicioni trener, sakupio je u svom Basic Gym One-u. Ta teretana je sada drugi dom mnogim sportistima, rekreativcima, pa i mladim trenerima koji dođu da uče upravo od njega. On sam kaže da mu je pravi mentor nedostajao u njegovim počecima, pa je pokrenuo mentorski program. Neprestanu edukaciju izdiže iznad svega i trudi se da dovodi svjetski poznata imena iz svijeta fitnesa ili kondicione pripreme u svoj centar i da, na taj način, pomaže trenerima da čuju korisna predavanja.

Koncept Marinovog treninga se kroz godine mijenjao jer je tražio ono što bi najbolje zadovoljavalo potrebe svakog člana centra. Trenutno sprovode trening koji se zove Basic Training for Life, u kojem se u istom treningu utiče na mobilnost/fleksibilnost, snagu (poboljšanje sposobnosti), jačinu(oblikovanje mišića), izdržljivost (gubljenje masnoće), a dobijaju se i  savjeti o treningu, oporavku, ishrani i disanju. Takođe je dio treninga tzv. SKILL, u kojem se tehnika pojedinih vježbi uči do savršenstva. Marino je izdao i knjigu u kojoj je prezentovan sistem treninga za koji smatra da svakom rekreativcu pruža ono što mu je potrebno. Basic Training for Life siguran je i provjeren način za postizanje i održavanje idealne forme.

Ukoliko želite svoje tijelo dovesti do idealne forme, Marinova knjiga pokazaće vam najjednostavniji i najbrži put. Ovo nije još jedno lažno obećanje, ovo je metoda koju koriste vrhunski sportisti, uspješni poslovni ljudi i svi koji su otkrili šta je idealna forma. Knjiga vam otkriva više od 300 provjerenih vježbi koje čine recept za dugovječnost! Odabir ovog treninga znači put prema kvalitetnijem životu. Kvalitetniji život daje nam priliku da postanemo bolji roditelji, partneri, prijatelji, radnici. Osim što ćete biti snažniji i izdržljiviji, Marinovi grupni treninzi osvjestiće pokretljivost vašeg tijela i stvoriti potreban višak energije za svakodnevnu borbu sa stresom. Na siguran i efikasan način izvućiće maksimum iz vašeg tijela i biti vaša podrška na putu do kvalitetnijeg i uspješnijeg života…

Marinov sistem treninga dostupan je i u Podgorici, i to u “Basic” beauty & health studiju, koji vodi njegova žena Aleksandra (Džordža Vašingtona 13).