Potraga za savršenom zimskom jaknom jedan je od najvećih modnih izazova s kojima se susrijećemo svake zime. Kvalitetna debela jakna koja nas maksimalno štiti od hladnoće i naleta vjetra je najvažniji odjevni komad kada stignu zimski dani. Iako svaka nova sezona donosi nove trendove i “IT” modele, već par godina iz mode ne izlaze cool shearling jakne. Spoj toplog materijala, zanimljive teksture, jednostavnih krojeva i trendi izgleda stvorio je savršene jakne koje već mnoge trendseterke obožavaju. Shearling jakne su jedan od najpoželjnijih zimskih modnih trendova, a ove sezone se vraćaju u bezbroj šarmantnih modela.

Ove glomazne, pomalo muževne jakne pravi su hit, a sjajno se slažu i sa pantalonama, kao i sa dugim suknjama ili haljinama. Ovaj spoj avijatičarske i bikerske jakne sa mekom i toplom postavom od pravog ili vještačkog krzna je zaista ‘must-have’ zimski komad već nekoliko sezona. Zato ne čudi da su se mnogi brendovi potrudili da nam ponude sjajan izbor jakni ovog stila. Kombinacija kože spolja i mekanog ovčjeg runa, vještačkog ili pravog, iznutra, čini ovu jaknu neodoljivom. Još jedna fenomenalna stvar je ta da shearling jakne imaju i nevjerovatnu moć transformacije. Jednako dobro izgledaće u ležernim kombinacijama s pletivom, farmerkama i čizmama, kao i u spajanju sa elegantnijim i svečanijim odjevnim komadima.

U nastavku donosimo izbor najboljih shearling modela iz nove fenomenalne zimske kolekcije popularnog brenda Jalize, čije su zaštitni znak upravo shearling jakne.