Photo by Aleksandra Jovic

CHIWELOOK: Da li za tebe postoji nešto što bi moglo zamijeniti osjećaj i adrenalin koji te prožima kada si na sceni i kada publika pjeva sa tobom u glas?

NINA: Taj osjećaj…bojim se da ne! 🙂

CHIWELOOK: Šta za tebe predstavlja muzika, samo poziv koji si odabrala ili nešto mnogo više?

NINA: Zapravo, muzika je ta koja je mene odabrala kao svog glasnika. 🙂 Muzika je za mene oduvijek bila nešto mnogo više od profesije. Zato sam i sve ove godine istrajna, uprkos sve većoj izopačenosti vrjednovanja nečijeg rada i truda. Muzika-Ljubav-Muzika, to je ta relacija kroz koju živim.

10906547_1538074176432303_6535664897993538657_n

CHIWELOOK: I sama si autor svojih pjesama. Da li pjesme u tvojoj glavi uobičajeno započinju tekstom prije melodija ili melodijama prije teksta? I da li misliš da je pisanje muzike vještina koja se vremenom da uvježbati ili pak dar koji nema svako?

NINA: Stvorila određenu “podlogu” kao stvaralac nekih mojih budućih tekstova. Da bih stvarala moram prvo da se dobro upoznam sa svakom vrstom emocije kroz život, da bih te iste emocije na najbolji mogući način pretočila u tekst i otpjevala ga kao da živim pjesmu.

CHIWELOOK: U toku je Pjesma Evrovizije. Da li pratiš ovo takmičenje, s obzirom da si i ti prije dvije godine predstavljala Crnu Goru sa grupom Who See i šta nosiš kao najljepšu uspomenu odatle?

NINA: Nazalost, ne pratim u poslednje vrijeme Pjesmu Evrovizije. Obično kad se slegne sva ta prašina oko iste, koristim priliku da natenane preslušavam pjesme koje su ostavile utisak na publiku. Što se tiče mojih ličnih impresija, kompletan boravak i druženje svih tih dana boravka u Švedskoj su mi jedan od najljepših perioda života.

CHIWELOOK: Ima li nade za muziku na Balkanu?

NINA: Tesko za bilo koju drugu vrstu osim narodne, na veliku žalost.

10313715_1487215701518151_6761361226393029130_n

IZA PARAVANA

CHIWELOOK:  Da li i kako ispoljavaš svoju ličnost kroz modu na sceni?

NINA: Nikad nisam privlačila pažnju sa nekim avangardnim načinom odijevanja, uvijek su to neke klasične varijante, osim slučaja sa Negrama, odnosno nastupa na Evroviziji gdje sam na neki način morala da ispratim scenario cijelog projekta.

CHIWELOOK: Koji su bili simboli mode tvog  djetinjstva?

NINA:  Dukserice veće tri broja, dzordanke, šljokasti kačketi, košulje tri broja veće… :))

CHIWELOOK: „Moja moda“ u tri koraka:

1) Uredna kosa

2) Diskretna šminka

3) Duga lepršava haljina

CHIWELOOK: Dnevna doza tvog uređivanja sadržana je u…?

NINA: Pored one svakodnevne higijenkske rutine tu je šminkanje, u prosjeku desetominutno bavljenje frizurom i konačno – odabir odjevne kombinacije u skladu sa prilikom.

CHIWELOOK: U čemu se krije tajna ljepote jedne žene?

NINA: U savršenoj kompoziciji inteligencije, šarma, samouvjerenosti i dobrote.

Photo by Vladimir Popovic 1

CHIWELOOK: Pokoravaš li se modnim zakonima ili ih pak ignorišeš stvarajući svoje?

NINA: Klasika mi je srednje ime! 🙂

CHIWELOOK: Omiljeni dizajner, aksesoar i parfem?

NINA: Nemam omiljenog dizajnera, ali i tu bih se priklonila klasici , s toga, neka bude Dior. Od aksesora preferiram ogrlicu ili prsten. Parfeme volim da mijenjam, ali onaj kome se `vratim` s vremena na vrijeme je Premier Jour – Nina Ricci.